Jeg ligger nå seilklar i Strømstad og tenkte å seile sydover i morgen tidlig. Kielerkanalen og Canal du Midi til Sete I Middelhavet, Barcelona; Ibiza, Torrevieja, Malaga og målet er den lille byen Nerja like utenfor Malaga. Alternativt blir det Madeira, Kanariøyene og karneval i Rio. Alt kommer an på vær og vind og det er deilig å være helt uavhengig av noe annet enn litt vind. Fri fra jobben i 5 måneder og muligens noe lenger, - kanskje for alltid.

Jeg kjøpte en 34' fots Hero 101 her i høst og seilte den fra Mandal til Sarpsborg i November måned. Brukte lang tid på turen og reparerte båten på veien hjem. Da jeg kjøpte den var det lekkasjer gjennom teakdekket, rullegenoaen hadde blåst i filler ved brygga i en storm. Motoren gikk max 7 minutter pga kjøleproblemer og båten hadde ligget ved brygga i tre år uten noen form for vedlikehold. Jeg ble advart fra alle kanter om at dette var et dårlig kjøp, men da de satte ned prisen til 65 000,- kroner måtte jeg bare slå til for apteringen i båten var nydelig utført og jeg satset på at tilsvarende kvalitet gjaldt resten av båten også.

De tre guttene som eide båten ga den bort nesten gratis for det tok meg bare et par dager å finne feilene og reparere dem. En kjølevannsslange hadde hoppet av pga en rusten slangeklemme så motoren var uten kjøling og etter et par gjennomkjøringer med ren diesel som kjølevann og demontering og rens av kjølesystemet så var motoren i orden. En brukt rullegenoa gjorde susen og teakdekket var riktignok slitent men var allikevel potte tett. Lekkasjen kom gjennom en dårlig impregnert seilduk rundt masta og gjennom en doradeventil. 

Så nå ligger jeg altså her rigget for langtur og er vel den mest fornøyde seilbåteieren på sjøen akkurat nå...

Visninger: 550

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår