Nå er vinteren gått og alle Kanariøyene er blitt besøkt. Atlanterhavet står på fra alle kanter så det er ikke alltid like lett å ligge for anker. Det er vel faktisk kun havna i Las Palmas det er mulig å ligge for anker i all slags vær. Ellers er det bare å flytte rundt alt ettersom været vil, og da ender en som oftes inne i en marina. Hvis en da ikke trives med å ha samme komfort som på åpne havet. Og med den heller vindfulle vinteren det har vært i år ble det mest marina hopping på oss. Og med snittpris på 20 EUR pr døgn så ble det en kostbar vinter.
Ellers kan nevnes at marinaen i Santa Cruz på Tenerife praktiserer en slags fyr/farledsavgift som INGEN av de andre havnene på øyene gjør. Denne avgiften er på ca 200 Eur i året for båt på 12x4 meter og betales i bolker av 20% per 10 døgn. Ligger du et døgn så blir det Eur 40 i tillegg til vanlig marina avgift. Ligger du flere døgn så jevner det seg ut og føles ikke like voldsomt. Det komiske er at de påstår at alle offentlige havner innkrever den avgiften, men den gang ei.
I brukbart vær har vi ankret komfortabelt på La Graciosa, Vuelta på La Gomera, Las Palmas, samt utenfor Mogan og Anfi på Gran Canaria.

Visninger: 111

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår