Vi lander i Ålesund etter 55 t fra Bremstein. Går langt ute så det er ingen trafikk. Veddemålene går høyt når vi bunkrer. Hva skal den store sterke svensken med de store lungene og den store tørsten ha? For første gang har han ikke vært særlig kravstor. Han har drukket 197 l siden røst og han har mumlet og brumlet i 45t siden da. Det gir 4,4 l i timen og det må være bra for en middelaldrene førtifemåring med ti liters lunger For og få det til må han ha hjelp av seilene og ikke mer enn 700 runder. Vi sover oss opp et par dager i Ålesund Elise Christine har vært her før i lag med skipperen. Da på tur heim til sin nye hjemmehavn.Det er 9år siden Vi går seil for Shetland, og bruker drøyt to døgn over Nordsjøen. Gutta har ladet opp krafig med postafen og går inn i stillingskrig i ropekonkuransen Rolige forhold Svensken får fri bare en halvtime.

Elise Christine, What can I do for you? Leriwck havnevakt svarer slik når vi roper opp for og forespørre plass. Riktig så hyggelig og en ny opplevelse. Solskinn og en nydelig innseiling fra nord. Får plass i Albert Dock ,og tørrfisken vi har i riggen vekker oppsikt .Skipperen på den 114 år gamle seilskuta Swan bytter til  seg en. I retur får vi nytrukken filet! opplevelsene står i kø. Det er bare og lene seg tilbake og se hva som vil skje. Gikk og beså den gamle festningen i går. Stakk hodet inn i noe vi trodde var et museum. Der ble vi tvunget til og hjelpe til og drikke opp en masse øl som Harsj House Harriors hadde kjøpt. Det er visstnok en verdensomspennende organisasjon som har som mål og være sosiale og i tillegg løpe og mosjonere litt. Hadde noen hyggelige timer .i lag med disse menneskene fra scottland, england.og Irland. Mat og øl i massevis .Vi sklir rett inn med våre islendere og kasjettluer.og blir til slutt kalt frem for og delta i en spesiell skikk som disse mosjonistene har .Nok en øl må tømmes til akkompagnement  av en drikkevise.

Det som måtte være igjen i glasset skal tømmes over hodet når visa er slutt, så her er det bare og svelge unna! Slører om bord utpå kvelden. Ingen kontrari vind.

Visninger: 740

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Stig Arne Ørsnes den 24 juni 2014 kl. 7.31

Hei

Jeg er helt enig med Harald, "Fair Isle" er en fin øy å besøke dersom du er interessert i dramatisk natur og fugleliv. 

God tur videre

Kommentert av Torgeir Brede Lien den 23 juni 2014 kl. 21.59

Høres ut som dåkker har en kjempetur. Kom med oppdateringer på bloggen, artig lesning! Lykke t me ferden videre!

Torgeir

Kommentert av harald den 23 juni 2014 kl. 19.24

Sett plaster bak øret på mannskapet så slipper du all ropingen. Ta dere tid til en tur til Scalloway og besøk for all del Fair isle. Det er lurt å snakke med urinnvånerne om tidevannstrømmene. Ha et hyggelig opphold på Shetland og god tur videre på ferden. Caledonia og Crinian kanalen anbefales på det varmeste. Det kribler hos meg også.

Harald

Kommentert av Øyvind Lorentsen den 23 juni 2014 kl. 15.54

Hei. Høres ut som dere har det greit og opplever en hel del. Må jo innrømme at det kribler når jeg leser innleggene. Du kan i alle fall ikke ta med for mye tørrfisk. Er det noe folk legger merke til så er det den. Regner med at det blir Orkenøyene og Caledonia kanalen?? Kanalen anbefales. Hils mannskapet og god tur videre.

Øyvind. 

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår