Jeg står om bord og ser bort på den tyske seilbåten som ligger fortøyd rett oven for oss. Der hersker det orden, pinlig orden alt er «opplinet» striglet og satt i system. Men jeg ser til min forbauselse at skipperen gjør seg klar til å bli heist opp i riggen. Har DE problemer?  Ja, det virker som et av fallene har kilt seg. Klatreutstyr, ja klatreutstyr er tatt fram, hansker, sko, seler, karabinkroker og sikringer kles på og på toppen, bokstavelig talt kroner den sikkerhetsbevisste mannen seg selv med rød klatrehjelmen. Hans kone hjelper han i posisjon ved masten og begynner pliktskyldig den tunge jobben med å sveive mann og ikke minst utsyr 20 m opp i luften.  Etter mange tyske tilrop og ordrer henger han i toppen av masten inntullet i sikkerhetsutstyr, nesten ute av stand til å jobbe. Ned på dekk går hans kone i t-skorte og shorts og følger nøye med i frykt for at noe skulle falle ned og treffe hennes ubeskyttede hode. Hvorfor hadde satt hjelmen på sitt hode var vell nesten som om en skulle feste strikken i bakken når en skulle hoppe i strikk. Et omvendt stikkhopp og en omvendt sikring.

 

Så er det redningsvesten, de fleste jeg kjenner har et avklart og avslappet forhold til plagget. Det tas på når situasjonen krever det. Med unntak av EN, det er han som alltid spiser, sitter, og sover med vesten på.  Hvor han har tenkt å flyte hen i lugaren eller på WC er for meg en gåte.

 

Vi lå til ankers og hadde bunkelekter langs siden, slanger var koblet til og bunkringen godt i gang. I sollyset og varmen vibrerte luften av petroleums damp nesten som en luftspeiling. Ved rekka sto smøreren, han hadde fått beskjed om å følge med på operasjonen. Hva som rørte seg i hode på han vet jeg ikke, men plutselig ble 1. maskinisten og jeg klar over at han hadde tent seg en sigarett. Røking og bruk av åpen ild under bunkring er forsiktig uttrykt bannlyst. 1. maskinisten brølte SLUKK DEN HELLVETES RØKEN MED EN GANG. Tilrettevisningen kom antakelig brått på og smøren fikk panikk og tok røyken ut av munnen og KNIPSET den ned på LEKTERN. At vi alle ikke dro på en høyde tur der og da skyltes nok at gassblaning var for fet ( det var ikke tilstrekkelig oksygen i den).

Noen ganger er lykken bedre enn forstanden...

Visninger: 451

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår