Hei

Vi planlegger å seile en 66fots ketch fra Oslo til La Rochelle i Frankrike og etterlate båten der på overvintring til våren 2014. Planen er da å seile videre rundt Spania/Portugal og inn i Middelhavet. 

Er det noen som kjenner til priser og tollregler som gjelder for en slik overvintring. Jeg har fått med meg at det er 18mnd. som gjelder men det er vistnok mulig å få denne utvidet, evt. sette båten på land slik at den ikke kan brukes i vintermnd. 

Forslag til havner i Frankrike mottaes også med takk

Mvh

Andreas

Visninger: 999

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Ådne Hestenes den 13 juni 2013 kl. 7.45

Jeg har båten min i Split/Kroatia, i ACI Marinaen der. Båten er 42 fot og koster 7700 Euro i året på vannet. pr. dag er prisen 102 Euro. Dette er på linje med mange tilsvarende steder i Frankrike, men her finner du også mange dyre også; Cap Ferrat, Villefranche.

Det lønner seg tydeligvis å sette båten på land når den ikke er i bruk fordi du slipper bunnsmøring og det er rimeligere, men det koster å ta båten opp og ned, Port Napoleon er et populært sted om du vil ha den på land.

Om du vil ankre opp litt tilfeldig her og der, så er Frankrike feilt land, dvs må du bevege deg lenger øst, til Adriaterahavet der det finnes øyer og bukter. Hellas er det billigste landet.

Da kan du besøke Korsika og Sardinia på veien.

Norge er veldig billig med båt sammenlignet med Middelhavet.

Kommentert av andreas weidemann voraa den 12 juni 2013 kl. 21.55

Takk skal dere ha Jan og Ådne. Tollager blir uaktuelt, men godt forslag å høre med ambasadene. Når du sier €100 pr. døgn Ådne så er det ved brygge, det er ca dobbelt av hva jeg betaler her i Norge. Men vet dere ca. hva det koster å ha båten lagret på land?

Jeg skal bruke ett par år på turen ned til Middelhavet så det blir minst to overvintringer på land. Mulig det lønner seg å ha båten på land utenfor sesong  i Middelhavet også

Kommentert av Ådne Hestenes den 4 juni 2013 kl. 19.04

I EU har de en transisjonsregel som er 18 måneder. I prinsippet må du ut av EU farvann for å nullstille klokken, og EU farvann strekker seg juridisk ikke lenger en 12 mil ut. Noen steder; f.eks. Kroatia, er det nok å sjekke ut av landet, ta seg en tur og komme tilbake for å sjekke inn igjen.

Dette handler jo bare om å få de rette stemplene; det kan være lurt å sjekke ut et sted og inn et annet. Husk at du må sjekke inn på det første port of entry du "treffer".

Denne 18 månedersregelen gjelder enten man er om bord eller ikke. Hellas har selvfølgelig egne regler. Perioden kan forlenges ved å sette båten på tollager, men om det er verd bryet er en annen historie.

Noen land er blitt veldig trengende mhp. VAT etc., så praksisen kan endres, men dette gjelder først å fremst EU båter fordi landets egne innebyggere ikke har vært flittig med skattebetalingen.

66 fot kan fort bli en kostbar fornøyelse i Frankrike og Italia:regn med 100 euro +++ pr dag, Spania og Portugal er i samme liga og Kroatia ligger hakk i hæl. Middelhavet er priset til smertegrensen, og Hellas er vel det landet du kan slippe billigst unna.

Kommentert av Jan Eriksen den 12 april 2013 kl. 14.35

I de nordiske landene utløser overvintring av utenlandsk båt inn- og uttolling hhv. høst og vår. Tollmyndigheter forlanger også at båten skal settes på tollager (Ikke så lett å se for seg med en 66-foter, kanskje....). Regn med at det samme gjelder i EU. Der er de i tillegg hissige på å sjekke båters VAT-status (betalt moms eller ikke). 18-mnd-regelen gjelder bare dersom du/dere selv er ombord, flere hevder også at den i praksis ikke blir håndhevet, og derfor kan ses bort fra. Mange briter har båten sin liggende i Frankrike om vinteren, iflg. innlegg i Practical Boat Owner (anbefales!) er det helt greit. Regn med norske kaiavgifter, eller gjerne litt over, i de mest populære havnene i Bretagne og sørover Biscaya-kysten.

For mer spesifik info ville jeg kontaktet den franske ambassaden i Oslo.

Lykke til!

Mvh

JanE

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår