Lørdag formiddag forlot vi La Coruna og satte kursen videre sørover. Fikk en fantastisk seilas med behagelig bør rett aktenfor tvers. Etter en flott dag i solen gikk vi inn til Ria de Camarinas hvor vi først prøvde oss på byen Mugia. Men der var kun en fiskehavn og vi fortsatte rett over bukten til Camarinas hvor vi kastet anker NE av byen. For første gang viste Spade ankeret vårt tegn til å svikte. Vi lot ankeret gå på ca 4 meters dybde på sand og gjørme i følge kartet, og la ut 20 meter kjetting. Men det gikk akterover og akterover og etter først 100 - 200 meter tok det tak og det etter at vi la ut ytterlige 10 meter kjetting. Hit kom også den norske båten Safari av Fredrikstad, og vi var over på et hyggelig lørdagsbesøk i kveldingen.
Neste dag var det bare svak og skiftende vind og motoren fikk også kjørt seg litt, men vi kom oss 50NM videre langs en til tider ganske forreven og vill kyst. Vi tok kvelden i marinaen i Piedras Negras i Ria de Arousa. Dette var en typisk ferieby som nesten var tom for folk på denne tiden av året. Plassen vrimlet av mindre hoteller, campingplasser og ferie leiligheter. Men selv nå utenfor sesongen ble vi av med 30 EUR i havneavg.
I går planla vi kun en kort seilas til Bayona og vi stod ut med en fortsatt svak vind, men hadde en utrolig fin dag i solen med alt mellom 1 og 3 kts, dette mens vi nød synet av de vakre øyene Isla Ons og Islas Cies. Marinaen både her i Bayona og den forrige sendte ut gummibåt for å møte oss, noe som var behagelig når en ikke vet eksakt hvor en skal legge seg. Nå skal jeg på byen etter gass og senere i dag settes kursen videre til Portugal.

Visninger: 68

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår