NB, vi er ikke stucked i Estland. 14 juli kasta vi loss fra Tallin og satte kursen vestover mot Latvia. Vindstille og masse motorkjøring. Tok kvelden i Haapsalu, her var gratis gjestehavn. De ville kun ha betalt for evntuell strøm og bruk av dusj. Neste stopp ble Kuressaare (Roomassaare) på øya Saaremaa fremdeles i Estland. Dette skulle være en veldig populær havn hadde vi hørt, så vi ble litt overrasket over at vi var den eneste gjestebåten i havna. Vi fortøyde i den fine havna og hoppa på sykklene og tråkket oss inn til byen. Her var det selvfølgelig også en gjestehavn og den var full av båter. Men den var ikke nevnt i Jimmy Cornell guiden på noonsite.com.
Neste dag gikk vi til Ventspils i Latvia. Her fortøyde vi i noe som guiden kallte yachtclub. I beste fall har det kanskje vært det en gang, men ikke nå lenger. Stor havneby men ikke mulig å bunkre diesel rett på tanken, Grei service mindet havnevakt, men med en røykspyende fabrikk og et veldig aktivt skipsverksted som nærmeste naboer så kunne vi styre vår begeistring.Det var den minst koselige havna vi var innom i løpet turen. Herfra tok vi buss inn til Riga, så sparte vi oss for et par dagers seiling.
Vi hadde tenkt oss videre til Litauen og Polen, men tiden løp fra oss og vi satte isteden kursen rett over til Gotland. Her ble vi værfaste et par døgn og fikk desto bedre tid til å nyte den flotte byen Visby.
Nå begynnte vinden å samarbeide igjen så vi satte seil for Svenskekysten. Var innom Sandhavn, Sirmishavn, Ystad og Falsterbro. Så ble det Danmark, med stopp i Dragør og Helsingør. I Dragør mønstra kona av og min fetter Jan Erik som bor der mønstret på. Nå gikk ferden videre til Helsingør og videre over til Sverige med Torekov og Varberg. Inn til Varberg fikk vi forløperen til sommerens storstorm og Jan Erik fikk en røff innføring i seilingens gleder. Her ble vi værfaste for andre gang. Og Jan Erik måtte etterhvert reise hjem igjen.
Når så været roet seg kasta jeg loss og seilte solo til Nesodden. Men med nattehavn ved Gøteborg, Smøgen og Hankø. Etter Gotland var motoren i gang kun 12 timer før jeg ankom Nesodden, så endelig ble det skikkelig seiltur.
Søndag 6.september setter vi kursen sørover mot Kanariøyene, og vinterseiling der. Håper høststormene spiller på lag.

Visninger: 388

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Geir Ove Bø den 31 august 2009 kl. 22.46
"Sandy Hook" gikk fra Egersund i dag , skal rundt skagen og ned igjennom,så, Kiel kanalen, så videre ned på Fabrikken i Frankrike.
Ha god tur. Det er mye vær nedover.

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår