Etter ca 35 år med drømmer, flere års planlegging , og  med ditto flere års utsettelser ser det ut til at det endelig skal lykkes! Om fire uker kaster jeg loss for eventyret.  Med eventyrskøyta. Ett år under seil  har jeg planlagt, og et år har jeg råd til, og et år får jeg lov til.( sånn cirka) Kona er forståelsesfull!

Pressefolk har jeg ikke tenkt og snakke med, De har spurt!, men det ville legge føringer og en slags forpliktelse, som vil redusere friheten til og ombestemme meg  eller forandre rute og opplegg.. Og frihet er viktig for meg. Meget viktig. Grunnen til at jeg begynner og lifle med blogg er  enkel. Har en del venner og ikke minst familie. Og i hverttfall familien (deler av den) er bekymret. Hvis jeg klarer og oppdatere denne regelmessig,   kan  de jo følge med uten og måtte ringe. Satelitttelfon er dyrt!

Skøyta begynner og bli klar. Har båret omborrd utstyr i lange tider. Dyrt utstyr og mye utstyr. Har kjøpt mye brukt og holdt kostnadene nede. Det kreves ganske mye hvis man skal satse litt på og ha en sikker og sånn nogenlunde behagelig seilas.

Skøyta er gammel og den krever sitt. Den er stor nok også. med tanke på et man er aleina mann til og bruke, og ikke minst vedlikeholde henne. Like fullt er hun den  skøyta jeg har, og hun er min livsstil, og nu skal vi på tur! Bare det nu ikke skjer noe dramatisk på tampen som velter hele opplegget!

Som nevnt har turen vært planlagt i mange år. Jeg har mange venner som har truet med og være med, og det er jo faktisk en hel historie! I alle fall ser det nu ut til at jeg starter alene, med avseiling månedsskiftet mai/juni, Skøyta er tung og håndtere alene med gaffelrigg og  tunge rundholter. Jeg har gjort en del grep bort i fra det puritane klassiske for og gjøre henne mer håndterbar for en person, men en ting har jeg med vilje utelatt, og det er selvstyring. Tenker at  jeg skal få henne til og gå dit jeg vil uten den slags, under de fleste  forhold.  Folk har jo klart det i århundrer.  ( I hvertfall  100), men jeg er jo litt spent. Tendensene fra tidligere forsøk har vært lovende. Hun er jo tross alt langkjølet, og bør klare det meste med rett satt seilføring. Vi får se. Spennende blir det!

Skal prøve og poste dette nu og se hvor det havner. Dette med blogg er nytt farvann for meg så vi får se hvordan det ender. Det er sikkert skjær i sjøen og en del urent farvann forut,

Visninger: 538

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Per Moen den 20 mai 2014 kl. 22.40

Spännande.

Kommentert av Stig Arne Ørsnes den 14 mai 2014 kl. 6.16

Hei Ole-Bjørn

Jeg hadde samme utgangspunkt selv :-) Først se hvordan det gikk å seile alene nedover til Kanariøyene og deretter fortsette dersom alt gikk bra. Eneste forskjellen var at jeg hadde 3-4 år for videre seilas dersom jeg hadde lyst. (Ingen kone;-) + vindror. Håper du får en flott seilas og kanskje møtes vi underveis da jeg selv snart skal krysser over til Sør-Afrika for deretter å seile til Vestindien i Desember/Januar dersom planene ikke forandres.(noe de ofte gjør)

ps. jeg kjente meg igjen på det du skrev om journalister og tap av frihet.

Kommentert av Ole-Bjørn Lien den 13 mai 2014 kl. 20.36

Hei Stig Arne.

Jo, generalplanen er og somle meg nedover til Kanariøyene i løpet av sommeren, og så får vi se om lysten er fortsatt tilstede for og krysse over til Vestindien oppunder jul. Derfra og hjem igjen. Mer er nok ikke realistisk på et år. Og lysten skal styre hele prosjektet. Får jeg nok er det greit og snu også

Har fulgt med bloggen din lenge. Interessant og følge med. Særlig fordi du seiler med skøyte og er alene, og har seilet den spennende ruta!  Det er virkelig saker som fenger en enstøet skøyteentusiast med drømmer.

ole bjørn 

Kommentert av Stig Arne Ørsnes den 12 mai 2014 kl. 5.50

Hei

Fint å se at andre også velger gaffel rigget skøyte på langtur. Uten å binde deg til noen spesiell rute så lurer jeg på hvor du har tenkt å legge turen, hva er drømmen?

Hilsen Stig

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår