Hei igjen til alle våre seilvenner og følgere,

Da er det nye året begynt og med det, planlegging av kommende seilsesong. Beslutninger må tas og valg må gjøres. For snart 11 år siden satt jeg som nå, og forsøkte å planlegge for den kommende seilsesong . Det resulterte i kjøp av ny båt, som jeg egentlig ikke hadde råd til, med den følge at tiltak måtte iverksettes.Jeg måtte da ta inn leieboere og flyttet mer eller mindre ut av leiligheten, som jeg da ikke lenger hadde råd til å bo alene i, bortstuing av de fleste av de (unødvendige) tingene jeg hadde og etablere et minimalistisk båtboer liv. Av økonomiske grunner var dette nødvendig for en 3-4 årsperiode. Nå, etter mange år med deling av leilighet og snart 11 fantastiske år ombord og som har gitt mange nye venner, økt kunnskap om oss selv og andre, og i tillegg stor frihet og mulighet til å seile hver enste helg og i alle våre ferier, så angrer jeg ikke et sekund på valget.

Grunnen til at en ny båt ble kjøpt var i utgangspunktet den klassiske : båten vi hadde begynte å bli for liten, barna trengte mer plass dersom jeg skulle ha et håp om de fortsatt skulle bli med på våre faste sommertokter. I tillegg hadde jeg en drøm om at vi, kanskje 10 år fram i tid, kunne seile sammen på en lengre tur før de stifter sine egne familier og seiler sin egen sjø.

Med unntak av at den ene, det ene året, og den andre, det andre året valgte andre utfordringer, så har vi i alle år seilt sammen på våre sommertokt.
Ferden har gått på kryss og tvers, de norske, svenske og danske kyster, Helgoland, Kielkanalen, Orkenøyene, og nå i sommer deltok vi i Tall Ships Race fra Riga til Szczetin i Polen. Tilsammen har det blitt over 12 000 nm og jeg antar at over 70% av ferden har foregått under seil.

Etter mye grubling er vi kommet til at det er bedre å seile med den båten en har, enn en båt vi ikke har og sannsynligvis aldri får. Sånn tror jeg det er med livet også, en bør i større grad leve det nå og ikke vente til ... Man tenker at man har jo lyst og skal, venter man for lenge kan det bli for sent. Pardoksene står i kø, jo mindre trygghet vi trenger jo mer søker vi. Så bæres vi en dag til graven med fulle bankkonti, store nedbetalte hus, hytter og store pensjoner. Det kan oppleves som om mange sluttet å tørre å LEVE så altfor tidlig.

Vår båt S/Y DET GODE LIV er ikke den som seiler raskest, ikke den som er optimalt utformet for kryssninger av oceanene, men den er en sikker og robust båt og med noe tilpassing vil hun kunne bringe oss trygt rundt jorda dersom det skulle være den veien vindene skulle bringe oss.

Selv om det ikke ser sånn ut for meg er "barna" 21 og 24 og båten 29 år. Vi er ved god helse, er fortsatt sjødyktige og er ved god helse.
NÅ er tiden kommet til å seile videre og et nytt ark vendes i vår seillogg, fra årlige sommertokter til en årelang tur. 11 år etter at tanken om seile ut på en lengre tur ble født, sitter vi her og legger konkrete planer om å dra ut 20.juli 2014.
På kalenderen ser jeg at det bare er 7,5 måneder fram i tid, jeg kjenner det bevrer.

Dette blir en reise hvor turen er målet og varigheten ikke fastsettes før vi er hjemme igjen. En reise for livet, sammen med våre kjære, våre venner og eventuellt nye bekjentskaper som har dragning til opplevelsesrike sjøreiser, kan en ha et bedre utganspunkt?
Som motto for turen har vi valgt : Det gode liv - a state of mind !

Når en vanligvis seiler ut, er det som om fortøyningene ikke helt er sluppet fordi hjemkomst dato er satt FØR vi drar grunnet feriebegrensning. Det er nesten som å sette punktum før setningene er skrevet. Denne gangen kan det ikke være slik, vi setter kun komma når vi drar ut. Punktum settes først når vi er tilbake. Kun med dette som utgangspunkt vil en kunne ha en forhåpning om å oppnå den optimale frihetsfølelse som en slik tur kan gi.

Dette er så langt vi har kommet til nå, selv om vi i utgangspunktet er godt forberedt med ny sekstant, dykkerkompressor, HF, satelittradio, nødpeilesender og redningsflåte m.m så er det mye planlegging og tilrettelegging som ligger foran oss, før trossene kan slippes.

Beslutningen er tatt, et valg er gjort. Nå er det bare å sette igang, selge unødvendige ting som bil, motorsykkel, tilhenger, kajakker m.m i tillegg til å leie ut leiligheter, samt avklaring med arbeidsgivere.
Nå handler det om å seile, navigare necesse est, vivere non eseste.
Det siste er vel å sette det litt på spissen, men...
Arkene vil være blanke når vi reiser og når vi kommer hjem. Det gjelder å ha et bevist forhold til at det er opptil oss å fylle arkene med det vi måtte ønske - en ganske merkelig, men spennende tanke.

Vi ønsker Nå å komme i kontakt med mål- og kvalitetsbevisste samarbeidspartnere, dere som seiler ut på langtur til sommeren og dere som ønsker å ta en utfordring som medseiler på etapper underveis på vår reise.
Med de beste ønsker for det nye året
Sailing The Good Life

Visninger: 494

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Roar Bekkelund den 4 januar 2014 kl. 12.35
Hei igjen ! Glemte å opplyse om Facebook siden vår Sailing The Good Life. Siden er åpen for alle. Mvh Roar

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår