Etter mange viderverdigheter befinner vi oss nå i Aten, i den gamle, kjente Alimos Marina.

Det har vært travelt med mange småting å ordne; 120 kg bagasje skal stues, skruer skal strammes til, propellen skal ssmøres. Det siste var ikke enkelt,  Skulle få låne fettpresse hos Lucas, men så var den visst ute på oppdrag,   Skulle komme med den i løpet av et kvarter,  Etter å ha ventet forgjeves i flere timer, dro jeg til Aegina by for å kjøpe min egen - 5 minutter før siestaen - og fant en butikk som faktisk hadde en greasepresse med tysk navn. Jeg fikk også tak i en greasepatron og dro fornøyd tilbake til båten å smøre propellen som Wim hadde lovet å smøre forforrige september.  Stappet inn patronen og begynteå pumpe, men ingenting skjedde.  Demonterte, sjekket og monterte igjen - samme resultat.  Nå begynte jeg å bli litt irritert over denne elendige fettpressen og så snart siestaen var over, dro jeg tilbake til sjappa.  Holdt nesten på å kkjøre forbi og måtte trø litt hardt på bremsen noe som resulterte i at jeg med kvinende hjul, vrengte blien inn på plassen foran butikken, la hele sulamitten på skrivebordet foran sjefen og fikk kommunisert at d....en ikke virket.  Fikk så fornøyelsen av å se innehaveren streve med å vise at jo, den virker. Til slutt ga han opp, med hendene fulle av grease.  Jeg fikk igjen pengene for pressa og en beklagelse,

Etter mye om og men, ble endelig seilet levert med siste ferge fra Aten og montert lørdag.  Da båten lå på sjøen og vi skulle til å starte motoren, kunne ikke Wim finne nøklene til båten.  Han lette sikkert en time uten resultat.  Det endte med at han demonterte hele instrumenttavla med tenningslåsen og sendte junior avgårde til låsesmeden (dette fant vi ut via kjente som som hadde observert junior med panelet hos smeden).  Vel, vi fikk tilslutt startet motoren og la i vei.  Da fikk vi en ny kalddusj_- ingen av den nye elektronikken virket! Radaren i sitt nye, flotte pendeloppheng pendlet fram og tilbake og var parallell med horisonten - men det var også alt den gjorde. 

 

Så, etter tips om en Simrad-ekspert i Aten, fikk vi gjort en avtale om at han skal komme og se på sakene i morgen formiddag.  Derfor er vi nå tilbake i den gamle hjemmehavnen som vi forlot for halvannet år siden og krysser alt som krysses kan i håp om at denne karen dukker opp og klarer å ordne opp i sakene.  I mens får jeg dra ut og skaffe nye tamper til Paraseilet, samt gassbeholder som noen har "lånt".  Kulefenderen og de to 22l dieselkannene tror jeg jeg venter med.

 

Ellers så kan jeg rapportere om temperaturer opp mot 30 grader i luften og 23 - 24 grader i sjøen, i allfall i de øverste 30 cm så detr gjelder å flyte høyt i vannskorpa.

Vel, det får være nok for i dag.

 

Visninger: 140

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av michael.christiansen den 6 juni 2011 kl. 18.31

ojojoj !  det er tydelig at ting er seg likt i middelhavet ja, TTT ting tar tid og ja betyr ikke nødvendigvis at noe skjer :) men det går seg sikkert til, du får benytte tiden til og skaffe alt du hadde tenkt og utsette til senere, ettersom helt grunnleggende verdagslige ting kan vere ett sant h,,,,,,  og skaffe til veie innen rimelig tid, for eks, dieselkanner rustfrie splinter batteridrill osv,  

 

Ser virkelig fram til og lese neste episode :)

mikke..

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår