Vi ligger nå i slusehavn og venter på flo sjø slik at slusen kan åpnes.  Det er opptil 7 meter forskjell på flo og fjære her.  Vi kom til Dover tidlig ettermiddag i går og drar så fort som vi får klarering, dvs. ca. 1215 engelsk tid.

I går hadde vi lammeskank på en restaurant i havneområdet  før vi ruslet opp til jernbanestasjonen for å møte Kristen.  Siden vi var litt tidlig ute, tok vi tilflukt i en pub og det var da vi oppdaget hvor Øverli antakelig har hentet inspirasjonen til en del av sine striper.  Puben var full av karakterer og etter en tid, ble vi innlemmet i det gode selskap hos noen av dem som var igjen.  Da vi endelig lokaliserte Kristen nede i havneområdet, var det slutt på denne kveldens opplevelser og en god natts søvn ventet.

Turen har blitt svært mye annerledes enn tenkt, men har likevel vært interessant og tida har gått svært fort – for fort!  Når jeg nå tenker tilbake på alle opplevelsene, har det vært interessant på mange plan.  Da vi lå og hoppet og spratt som verst rundt pynten ved La Coruna oppdaget jeg at det som motiverte meg mest, var tanken på - og håpet om at langt der framme lå målet og funklet.  En rolig og trygg havn å fortøye i og alle de gode opplevelsene som ventet der.  Vi skulle ikke bare virre rundt på måfå og søke ly for vind og vær, men vi hadde et mål med mange nye opplevelser i vente.  Det slo meg at i den grad en seilas kan tjene som en metafor for livet, så er det en styrke å ha et mål, forventning om en trygg havn en kan fortøye i når en har lagt bak seg den siste etappen.  Det er vel dette som er nedfelt i sangskatten som de amerikanske slavene etterlot seg i sine spirituals.  Dette håpet eller forventningen bærer en gjennom både vær og uvær.

Nå skal vi ha frokost om litt, klargjøre skuta for etappen til Tungenes og Sandnes med ETA søndag/natt til mandag.  Værmeldingene lover vind stort sett fra sørlig retning – noe som kan passe oss fint.  511 NM til Stavanger  og hvis vi klarer en snittfart på 7 knop, er målet innen rekkevidde i løpet av 3 døgn!  Snittfarten gjennom de 3200NM vi har tilbakelagt så langt, ligger på 5,7 knop.

Neste innlegg kan dermed forventes søndag hvis alt går bra.

Visninger: 217

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Øyvind Waage den 8 august 2011 kl. 11.07

For en flott tur dere har hatt! Gleder oss til å høre mer og høste av erfaringene deres når inntrykkene har fått satt seg. Velkommen hjem om ikke så lenge!

 

Mette og Øyvind

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår