30. juni - South Channel – Mellom Palau og Isola la Maddalena

30. juni - South Channel – Mellom Palau og Isola la Maddalena
I dag morges våknet vi til lyden av ankeret som rumlet over steingrunnen under oss. Var litt mørkt da vi ankret opp, men vi lå stødig i vinden som var opp i mot 25 knop. Hadde uansett tenkt å starte tidlig… I øyeblikket går vi for motor mot et liten havneby, Santa Teresa di Gallura – den siste før vi er ute i stredet mellom Sardinia og Corsica – med vinden stabilt mellom 20 og 30 knop i mot.
Gjorde et halvhjertet forsøk på å legge frokosten til Porto Cervo, men det var så mange snobbete 5 etasjers, 6 kulers farkoster større enn Tau-ferja at vi mistet appetitten og bestemte oss for å fortsette. Trangt var det og blåste gjorde det også. Dårlig havn!
Har vært liten kontakt med det våte element de siste dagene, bortsett fra en og annen dusj som blir sendt bakover fra baugen av båten når en litt større bølge krasjer inn i oss. 80% av oss er nå våkne og oppe. Det ser ikke ut for at vi får tid til å besøke naturparken vi passerer, så vi får nøye oss med å beskue den på avstand.
Vel, det ser ut til at det er klart for nok en sein frokost…
2. juli Porto Torres Sardinia
…Og siden har vi ikke satt føttene på Terra Firma før i dag tidlig kl 6 da vi vaklet i land – nei, først la vi oss til å sove for å forsøke å ta igjen litt av det forsømte…
Vinden økte bare på og var oppe i 39,6 knop flere ganger som var det høyeste vi registrerte og bølgehøyden fulgte etter. Vinden og sjøen ble etter hvert så kraftig at vi fant det ikke tilrådelig å gå inn til Santa Teresa di Gallura. Dette var en nok god beslutning for noe senere oppfanget vi en melding fra noe som vi oppfattet som havnesjefen som sendte en båt videre til neste havn.
Vi kjempet som fram mot - og igjennom Bonifacio-stredet - meter for meter. I den sterke vinden og grove sjøen kunne vi ikke holde mer enn et par knops fart for ikke å få det for ubehagelig om bord. Målet vaar Porto Torres, men plutselig oppdaget vi en nyere marina som ikke var beskrevet i pilot-boka fra 2004 og la om kursen mot Porto Marina Isola Rossa. Vi så for oss hvor fint det skulle bli bli med bading, snorkling og ut og kikke på livet i byen og ikke minst mente vi at nå fortjente vi å gå ut og spise middag. Kl 1600 og 100 m fra åpningen gjorde vi oss klar til å fire storseilet da motoren plutselig stanset. Dette har aldri hendt før, men heldigvis startet den igjen på første forsøk – for så å stoppe igjen nesten med en gang. Den startet, men stoppet igjen etter kortere tid for hvert forsøk. Forsto fort at det var bare å glemme denne havna og sette kursen utover igjen mens vi priste oss lykkelige for at vi ikke var i en motorbåt (da hadde vi neppe befunnet oss ute på sjøen i det hele tatt, men det er en annen sak. )
Nå var det tid for å analysere situasjonen; kunne det være tett dieselfilter? Var det dieselpumpa som hadde tatt kveld? Det var tydelig at stoppen skyldtes at motoren ikke fikk drivstoff og siden vi hadde nytt filter om bord og kunne skifte dette, men vi kunne ikke gjøre noe med pumpa hvis det var den som hadde tatt kvelden, startet vi med å skifte filteret. Øystein fikk lokalisert den lille pumpehendelen som brukes for å lufte motoren og jeg gikk i gang med å skifte filteret og lufte motoren. Men å få diesel fram til pumpa viste seg å være knøtt umulig. For å gjøre en lang historie (Ca 8 timer) kort, så viste det seg at sugerøret i tanken var tett. Som en ekte Espen Askeladd har jeg en tendens til å plukke opp ting som jeg kan få bruk for og denne gangen fant jeg fram en kobbertråd jeg hadde lagt til side i tilfelle jeg skulle få bruk for den en vakker dag og med hjelp av denne klarte jeg å drive ut en geleaktig klump fra en del av en flytende pakning lagt en gang i 2004 hadde bruket løs og tettet sugerøret. Ca kl 0030 sveiv motoren igjen til alles glede og lettelse. At rorgiveren saboterte autopiloten, ble et mindre skår i gleden. Øystein og Randi vikarierte gjennom natten så kl 0600 ankom vi havna og akkurat i det vi gjorde en ekstra sving i havna for å gjøre klar til å legge til, stakk det en seiler ut og vi okkuperte prompte den ledige plassen (tror samtlige havner på N-Sardinia var fulle de siste dagene). At det hadde vært en røff seilas med mye sjø innover dekket, forsto vi i dag morges da vi oppdaget en død fisk som hadde strandet bak dieselkannene…
Så her har vi ligget og hvilt ut i formiddag, ryddet og vedlikeholdt i ettermiddag og handlet inn til overfarten til Mallorca/Menorca som starter i morgen tidlig. I kveld har vi vært ute og spist middag og is i en trivelig by. Skulle gjerne hatt mer tid her – mye liv i gatene og live konsert på annethvert gatehjørne.
Seilasen til Mallorca/Menorca kommer til å ta et par dager, så det blir neppe noen oppdatering her før tirsdag/onsdag neste uke.

Visninger: 99

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår