Jordomseilingen vår var planlagt å skulle vare i 2 1/2 år. At den skulle strekke seg over 4 år, og ikke bare ta oss jorden rundt, men også til Antarktis og Arktis, hadde ingen av oss trodd på forhånd. I hvert fall ikke siden vi skulle reise med en «spinkel» liten 33 fots Hero 101, en seilbåttype vi ikke kjente i det hele tatt. Hvis lysten er der, spiller det imidlertid ikke så stor rolle om ikke midlene er de aller beste. Hos oss hadde lysten og drømmen vokst i nærmere 10 år allerede, så selv med en mye dårligere båt enn Sorgenfri ville vi nok før eller siden ha klart å kare oss jorden rundt på egen kjøl.

Under seilasen delte vi på arbeidsoppgavene, og det har vi også gjort i denne boken. Hver og en står imidlertid inne for det han selv har skrevet. Skriverfordelingen og avgjørelser under arbeidet med å få boken ferdig, forløp som under seilasen - Det meste falt naturlig, og når vi ikke var helt enige lot vi den alltid rettferdige krona avgjøre.

Boka forteller bare om deler av reisen. Vi har valgt et utsnitt som gir et bilde av hvordan vi har levd; hva som var viktig, og hvordan vi forandret oss underveis. Og som forhåpentligvis kan løfte blikket til leseren utover hverdagen.

I motsetning til oss som er oppvokst ved sjøen og med båter, har vi også sluppet til Thomas Hannestad. Før avreise hadde han sitt lengste seilstrekk på en treningstur for motor til Drøbak. Det viktigste ved en slik seilas er ikke nødvendigvis de rene seile kunnskapene. Å holde ut med de samme trynene over så lang tid i en liten båt er en mye større utfordring.

Sorgenfri var vår mulighet til å komme oss jorden rundt, men som boken vil røpe var det på land vi fant meningen med vår reise. Det var også der vi fant alle unnskyldningene til å utvide den både tids- og distansemessig.

Peder Krogh & Johan Petersen Oslo 03-08-1995.

Visninger: 192

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår