12. juni Porto Benmaldena
Vel, folkens. Det er på tide med en oppdatering. Vi har nå ligget i Benmaldena ca ett døgn og alle damene er nå gått fra borde. Rolf Arne er trygt installert i styrbord akterlugar og babord akterlugar er klargjort og venter på Mikke som kommer om en times tid. Skuta er ryddet og ryddig for første gang og skittentøyet er vasket av Nancy. Vi er klar for siste etappe som vil føre oss ut av Middelhavet. Vi ser at sjøtemperaturen synker jo mer vi nærmer oss Atlanterhavet og for første gang har måleren registrert under 20 grader i sjøen.
Vi seilte fra Mallorca og like til Cartagena der vi brukte hele lørdagen. Cartagenas gamle bydel var fin med hellelagte gater og spesiell arkitektur, men jeg savner sjarmen til de små greske kystbyene med de koselige hvitmalte husene med knallblå dører og vinduskarmer. Hadde en morsom episode på en kinarestaurant i Cartagena. Vi bestilte hver våre retter og maten kom relativt fort på bordet og ble fordelt ut på oss 5. Dvs. 4 retter kom og alle fikk en tallerken, unntatt Randi. Etter å ha ventet lenge og vel, mens vi andre spiste med stort behag, fikk hun kontakt med servitøren og fikk kommunisert at hun ventet fremdeles på sin rett. Det var tydelig at den ene retten hadde blitt glemt, men etter litt venting kom kelneren med en tallerken og plasserte foran Randi med brask og bram. På tallerkenen lå det en samling med krabbe ekstremiteter i en brun saus. Det var da at vi skulle hatt et videokamera for å filme Randis reaksjon og bestyrtede/indignerte ansiktsuttrykk; “Få det vekk, vil ikkje ha det” men hun bestemt skjøv det vekk fra seg. Det viste seg at det var Øysteins dristige bestilling som var kommet og at karen med stort velbehag hadde satt til livs Randis bestilling; kylling med ananas servert i en halv ananas. Randi fikk tilslutt sin kylling i ananas og det hele løste seg. Om kvelden så vi Mary Ann og Øystein vel avgårde på bussen som skulle føre dem til flyplassen. Etter at Randi og Martha Seline hadde hatt seg nok en tur på byen, startet vi på nattseilasen til Almeria der vi skulle plukke opp Rolf Arne. Da det var i boks, satte vi kursen mot Benmaldena som ligger litt vest for Malaga flyplass som Randi og Martha Seline hadde kjøpt billetter fra. Vi hadde nok en flott nattseilas der vi fikk et spektakulært syn av delfiner som boltret seg foran og rundt båten, opplyst av morild. Det var som om de var omgitt av en lysende, grønnaktig glorie. Synd at vi bare fikk festet dette flotte og spesielle synet til netthinnen, men egentlig er det ikke lite bare det!
Nå har Mikke meldt sin ankomst på flyplassen og om noen timer setter vi kursen mot Gibraltar. Ser at Ugrib ikke akkurat serverer drømmeværet med tildels kraftig motvind de neste dagene...

Visninger: 105

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår