Dette er et ganske hypotetisk spørsmål siden jeg ikke engang har hund ennå, men er det mulig å ta med hund på jordomseiling? Vi snakker her dansk-svensk gårdshund som ikke blir høyere enn 40cm i mankehøyde på det største og som har en fin, kort pels (godt egnet for varme, kan kles på i kulde). Den er utrolig sosial og vil heller være sammen med menneskene sine enn i rolige omgivelser om den må velge. 

Jeg tror at hunden vil ha det fint på båten så lenge den blir vant til det og lærer å gjøre fra seg på dekk, men jeg lurer på hvilke lover og regler som gjelder rundt omkring i verden - og om noen har gjort det før? Jeg mener bestemt å ha sett bilder av hunder ombord på jordomseilingsbåter, men det kan være min fantasi som spiller meg et puss eller gamle bilder fra før man hadde noen særlige restriksjoner på dyr rundt omkring. 

Selve turen i seg selv er også hypotetisk da det er en framtidsdrøm og i utgangspunktet har vi ingen bestemte mål kanskje utenom Karibien, Påskeøya, Galapagos, Polynesia, New Zealand og hjemover. Noe i den dur. 

Erfaringer, anyone? =)

Visninger: 1571

Svar til denne diskusjonen

Hei. Jeg har desverre ikke noe svar til deg, men deltar i spørsmålene dine. Jeg ligger litt bedre an i drømmen. Jeg har hunden alt, ei 5 år gammel Rottweilertispe og i år fikk jeg båten på plass, en 25 år gammel Jeanneau Rush. Til sommeren starter opptakten til jordomseilingen og jeg drar ingen steder uten hunden min, Kira Jeg regner med at med rabiesvaksine og nye regler ang helseattest blir hennes møte med verden muliggjort. Man må selvfølgelig sjekke hvert eneste land man skal til, og deres regler for hundebesøk. Ville aldri risikere en karantene eller i verste fall avlivning ved å gjøre dårlige forundersøkinger. Du har jo internett Nora. Da skulle det ikke være så vanskelig å sjekke dine reisemål og hvilke regler som gjelder der. Lykke til.  Mvh.

Jeg hadde tenkt meg veldig godt om før jeg anskaffet meg hund, hvis du har planer om jordomseiling. Jeg selv har hund, som stor trives ombord, hun er oppvokst ombord. Jeg har også begynt på en langtur, til australia, jeg flytter dit. Drømmen var å ta henne med... men det er er i mange land problematisk, man må da finne seg i å ikke besøke mange land. Så vi bestemte å fly henne over til Australia, og seile etappevis. 

Jeg har møtt et par båter med hund ombord, noen er faktisk på vei over atlanteren nå, de sier at de kun besøker land de har tilatelse for. 

Hvis du skulle bestemme deg for å ta med deg hund, vil det kreve enda mer nøye planlegging.. 

Lykke til

Min prioritet er først hund og så jordomseiling. Hunden har jeg drømt om siden jeg var sju år, jordomseiling er noe jeg kan tenke meg å gjøre muligens ;) 

Men takk for tips! Det at hunden flys over til Australia viser jo også at veldig mye her er mulig.

Hei, jeg har seilt sammen med min mann og hund. Vi seilte jorden rundt og brukte 12 år. Hunden fant vi i Malaysia. Jeg tror vi kan alt om alle papir som skal til. Vi hadde med hunden inn til Sverige for 4 år siden ...helt lovlig. Först og fremst må du skaffe ett pass. Det finnes hos dyrlegen. Hunden må ha godkjent rabiesvaksine og så må man ha en kontroll om seruminnholdet i blodet er högt nok...alt det der vet dyrlegen...det kan ta litt tid min 4 mnd. ellers er det vanlig vaksiner som gjelder. Det vet også dyrlegen alt om.... Spörsmåle er hvilken hund du skal skaffe. Dansk-svensk gårdshund skulle jeg ikke anbefale, de er alt for glade i å löpe mye, og kommer å bli frustrerte på lengre overfarter. Derimot kan jeg varmt anbefale en Tibetansk tempelhund, de er kanskje litt mindre men sterke og sunne, ett veldig stabilt mentalt og fram for alt behöver de ikke å löpe lange strekker for å väre lykklige...de gjör det gjerne når man er i land men er så harmoniske så det går bra å filosofere også. Dessuten er de veldig bra vakthunder, uten at folk for den dele er kjemperedde for dem når man er i land. Vi har hatt mane hunder men Lhasa Apso(tibetansk tempelhund er det beste! 

Det er ulike regler i olike länder så sjekk i Cornells bok för dere klarerer inn...Australia og New Zealand er umulig med hund men man kan godt seile nord om de lender...mye mer intressant også, men det blir ett annet innlegg! Her er bilde på MIcki

Tusen takk! Det var god input =) Har dere noen blogg eller noe fra turene deres? 

Hei igjen!!  Har ingen blogg men er igang med å skape en hjemmeside, ikke riktig ferdig enn.

En liten kommentar til.... Det er faktiskt veldig vanlig med hund ombord. Det kanskje er litt mer planleggning innvolvert men jeg skulle hevde at det tar du samtidig som du planlegger alt annet når du vil til ett nytt land. Vi synes ikke det var noe ekstra arbeid. Det er også veldig bra med tanke på sikkerhet. Det er også en stor konstakt-skaper i mange land.

Tilbake til Lhasa Apso, vår micki på bildet blei overkjört av toget så vi har nå en ny , samme modell og han trives også kjempebra å svömmer som en oter.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår