Hei
Jeg vurderer å bi i båt. Har en 49 fots colin archer.
Har også fått tilbud om plass på Killingen!
Hva bør jeg tenke på får jeg bestemmer?

Visninger: 868

Svar til denne diskusjonen

ikke noe å vente med vist du er så heldig å ha muligheten til å bu i båt og er litt interessert i sjø og båt, da er det bare å flytte i båten og nyte det herlige sjølivet og ting går seg til etter vert som en ser hvordan ting funger og ikke fungerer og forandringer gjøres etter vert for å gjøre hverdagen om bord enklest mulig :) har sjøl bodd i Båt i 2 år og blir bare mer moro for hver dag og har overhode ingen tanker om å flytte tilbake til hus og hage igjen :) nå er jeg en som er litt overivrig glad i båt å det hjelper sikkert litt det også for å kunne bu 365 dager i året på havet :)

Du bør tenke på praktiske ting. Kan du leve uten alt skrotet som folk flest samler seg gjennom livet? Eller kan du få det oppmagasinert hos noen? Man trenger ikke så mye når alt kommer til alt og jeg har ikke savnet noe som helst bortsett fra en bakeovn etter jeg flyttet i båt.

Hvordan og hvor skal du få vasket klær? Hva med dusjfasiliteter? Har du dusj ombord eller er det tilgjengelig i havna der du skal ligge?

Hvis du ikke allerede har, så lønner det seg å anskaffe en ordentlig avfukter først som sist. Det er surt å våkne opp morgen etter morgen av kalde dråper i fjeset og tørke av vegger før morgenkaffen er inntatt.

Hvis du er av den sosiale typen bør du finne en havn der det også er andre båtboere på vinteren. Her jeg bor er det kun jeg som er her på vinteren og en og annen som er innom for å se til båten sin.

Forresten hvis du har barn er det ikke nødvendigvis sikkert at de synes det er så kult at du bor i båt. For eget vedkommende er det umuligt å passe barnebarnet mitt på 1,5 år i båten men jeg drar dit han bor istedet.

Men ellers, lykke til. Hopp i det, flytt i båt. Trives du mot formodning ikke med det kan du jo alltids flytte på land igjen.

Hei

Takk til Arve og Izzy Joh for svarene.

De førte til at jeg fra 1. mai blir å fine i en flytende bolig. Gleder meg veldig faktisk.

Har valgt en havn hvor det er 10 båter med fastboende. Det er dusj i båten, men bør nok oppgraderes litt, men det er ikke store jobben. Utfordring blir tilgang på vann vinterstid, men tror det kan ordnes.

Det er flere mynt vaskerier i Oslo, så klesvask fikser vi.

Så min største utfordring kan se ut til å bli å skaffe en avfukter. Det fikses med et besøk på Elkjøp. Altså ikke et veldig stort problem:-)

Tips til Killingen Sjøsenter

 

1. Aldri avtal noko muntlig!

2. Alt må vere sart på kvitt med signatur. Intet anna funka!

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår