Hei!

Jeg vurderer for tiden å ta steget - selge leilighet og flytte i seilbåt. Dette hovedsaklig fordi jeg har lyst til å lære meg og seile, samtidlig som det kanskje er litt kjekt å leve litt utenfor A4-mønsteret? Har vokst opp med seilbåt i familien, og hvor folk har bodd i seilbåt over flere år, så det skorter ikke på backingen internt! 

Er jo selvfølgelig mange utfordringer/avklaringer på vei mot dette målet, men la oss ta en ting om gangen.. 

  • Hvilken seilbåt velger man? Vet at dette er styrt av mange faktorer, men er f.eks alle nyere båter vinterisolserte? I tilfelle nei, bør man ha en båt som er vinterisolert for å opprettholde et ok inneklima, spesialt da med tanke på fuktige vintre i vest? 

  • Ser jo form meg at det kan være fornuftig å begrense kjøpesum til ca. 1 mill. nå til å begynne med, men ønsker gjerne en båt som også seiler bra,  helts ikke over 40 fot. Kanskje helts to kabiner fremfor tre, og litt størrelse & fasiliteter på bad (dusj?).

  • Er det noen båter som holder seg bedre i pris enn andre, og hva er hoved pros/cons fra en 15-20 år gammel Hallberg Rassy(36t) til en nyere Dufour/ Beneteau etc.?  

På forhånd takk for eventuelle tilbakemeldinger!

Hilsen Torgeir

Visninger: 610

Svar til denne diskusjonen

Jeg har en flott bavaria 39 cruiser for salg. Den har jeg selv brukt som bolig i ca 1 år. Den har 3 store lugarer hvor jeg selv har brukt hvertfall den ene som bod. Båten har også to bad med.ganske god størrelse. Bor du på vestlandet? Ta gjerne.kontakt om du vil komme og se på båten og ta en hyggelig prat :-) ligger på finn til salgs for 790 000kr og den er registrert i skipsregisteret. Dvs at du kan ta lån med pant i båten. Og det er billigere forsikring.
Jeg holder forresten til i Bergen

Mvh

Karsten

Hei og takk for hyggelig tilbakemelding Karsten!

Er nok en del forarbeid og avklaringer som må gjøres før selve båtkjøpet blir gjennomført for min del, men setter pris på tilbakemelding om at denne typen båt egner seg til å bo i.

Jeg følger med på finn for å danne meg et bilde av aktuelle båter og prisklasser, så får vi se hvor langt jeg har kommet I løpet av vinteren.

Jeg bor i Stavanger, så det vil bli litt utfordrende å finne aktuell båtplass i en by hvor det er lange ventelister og høye priser (2-300 000).   

Lykke til med salget!

Mvh Torgeir.

Det er absolutt ikke nødvendig å kjøpe en båtplass! For den størrelsen midt i en by,som for.eks Bergen betalte jeg 1900 i mnd for. Nå ligger båten rett utenfor Bergen i en bøye på svai og da betaler jeg 1900 i året

Nei, tanken var å leie en båtplass med sentral beliggenhet. Å kjøpe båtplass i en større marina/havn utenfor sentrum er ikke aktuelt.

Kan se ut som Oslo og mulig Bergen også har bedre tilrettelagt for folk som ønsker å bo i båt setralt, men jeg får ta en runde og se hva som evetuelt dukker opp.

Torgeir.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår