Hei!

Jeg flytter inn i min nyervervede seilbåt om et par uker. Denne er utstyr med en ny Eberspacher dieselvarmer, men jeg ønsker å ha flere oppvarmingsmuligheter.

Det ser veldig fristende ut med en refleksovn eller dieselovn som f.eks http://www.maritim.no/vvs/varmere/dieselvarmer/dickinson-antarctic-...

Noen som kan dele noen erfaringer med bruk av sånn type ovner? Tenker litt i forhold til både lukt og kondens. Noen andre gode alternativer?

Jan Erik :)

Visninger: 3146

Svar til denne diskusjonen

Jeg hadde en slik fra Reflex i seilbaaten min, men kastet den ut etter 2 aars tjeneste. Regelmessig slaa ned i rökpipe som förte til helt svarte innretninger og paa sommertid var lukten fra den forferdelig. I dag bruker jeg kjel fra Kabola med varmeslöyfe under dörk. Den er paa 14kw og kjörer litt inn i mellom med veldig lite dieselforbruk.

Hei . Da jeg kjøpte min båt stod det en sånn ovn som du linker til i båten . Den var enormt kraftig , faktisk såpass at forrige eier kalte den "skjærsilden" . Byttet til et nummer mindre , og vil si at det er noe av det viktigste jeg har ombord . Brenner fuktig luft fra båten slik at du får inn frisk , kjølig luft . Gir en god , tørr varme som holder kondens borte eller ihverfall så lav som mulig . Brukes 24/7 om vinteren . Har opplevd at den blåser ut/slår ned , men det har vært under seilas i +15 m/s eller hvis det ligger noe på dekk for nært pipa . Har bodd i to forskjellige båter nå siden 2001 og begge har vært utstyrt med noe tilsvarende . Ville ikke vært foruten . Ellers foruten strøm har jeg en Mikuni 3500w og en Eberspächer vannvarmer med radiatorer for å få varme i endeskipene på tur . Slangene ligger like under dørken så får en effekt på den måten også . Dessuten er det veldig fint med en varm dusj på tur vinterstid i skjærgården .

Takk for svar :)

Hvordan er det med lukt fra ovnen inni båten? Eberspacher jeg har er heldigvis luktfri.

Bor du i båten hele året? Jeg skal ligge i Kristiansand gjestehavn i vinter, men med det flotte været vi har hatt så har jeg jo ikke testet skikkelig enda eberspacheren.

Hei Jan Erik . Ingen lukt annet enn hvis du er så uheldig at det slår ned . Har skjedd meg mindre enn fem ganger siden 2001 . Min erfaring er at norsk farget diesel soter mer enn ren/utenlandsk diesel . Vil nok ta deg en stund å bli godvenner med ovnen men absolutt verdt det . Husk at du skal brenne diesel-damp og ikke diesel direkte . Rosetten midt i ovnen må ha god kontakt mot bunnen av ovnen . Her vil det bygge seg opp et kokslag etterhvert som må fjernes . Likeledes må "beina" være bøyd mot hverandre i toppen . Har ligget flere år i Kristiansand tidligere , men ikke i gjestehavna . Utsatt for svell i østavind . I Bertes pleier det å være noen overvintrende båtboere . Ellers har Grimstad et godt tilbud . Er båtfant på heltid . 

Jan Tore

Hei Jan Erik.

Har selv en Reflexs ovn, veldig fornøyd med denne. Varmer godt å drar ut mye fukt av båten. Har også en Mikuni dieselvarmer, kombinasjonen er veldig bra. Ligger selv i Kuholmen båthavn/ Bertes på Lund, bedre havn en i gjestehavna. Kan bli mye svell og is der. Bodd i båt i 6 år nå, blir nok båtfant i mange år til. :-)

Robert 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår