Vi som bor i båt

Informasjon

Vi som bor i båt

En gruppe hvor man kan diskutere alt fra praktiske råd og tips, til hvorfor man velger å bo i båt hele året, positive, negative sider etc..

Medlemmer: 148
Siste aktivitet: okt 19, 2016

Diskusjonsforum

Ønsker tips om oppvarming. 4 svar 

Hei alle sammen, jeg er i ferd med å flytte inn i en seilbåt/motorseiler på Kjerknesvågen i Nord-Trøndelag go jeg har omtrent null erfaring med båt. Det er tusen ting å sette seg inn i go finne ut…Fortsett

Startet av Vegard Mahle Aas. Siste svar av Vegard Mahle Aas jan 3, 2016.

Helt nye mulige båtfolk ☺ 3 svar 

Hei jeg lurer på et parr ting. Mulig vi får leid oss en båt å bo i, Da lurer jeg på hvordan er det å bo med barn i båt ? En på 9 som kan bo 50/50 hos oss og en baby på 1 år. Dette er bare noe vi…Fortsett

Startet av May carina Myhre. Siste svar av Eivind Bergmann nov 5, 2015.

bo i båt i kristiansand 3 svar 

Jeg har en 46 fots skøyte (5meter bred), er det noen som vet hvor jeg kan bo i den i kristiansandsområdet?kan man bo i vanlige havner, eller må havnene tilby vinterleie/langtidsleie/ bo…Fortsett

Startet av Andreas Bergesen Kolstø. Siste svar av Jan Erik Berge aug 10, 2015.

Bo i seilbåt i Oslo 12 svar 

Hei. Eg er for tida student i India, men skal tilbake til Oslo og leikar med tanken på å kjøpe seilbåt og bu i den i staden for å leite etter leilegheiter i Oslo (som berre vert dyrare og dyrare). Eg…Fortsett

Startet av Ingrid Elise Sigmundstad. Siste svar av Tobias Hatløy apr 27, 2015.

Kommentarvegg

Kommenter

Du må være medlem av Vi som bor i båt for å kunne legge til kommentarer!

Kommentert av Lars Ole Gudevang den 1 oktober 2014 kl. 15.00

Noen som bor i stålbåt som har montert skilletrafo og kan forklare hvordan dere har gjort det?

Kommentert av Karsten Johannessen den 13 mai 2013 kl. 22.12

Hei Arve, fantastisk fin båt du har. kan jeg spørre hvor mye du måtte betale for noe slikt? 

Kommentert av Arve Udstuen den 13 mai 2013 kl. 20.24

Hei

Jeg er på jakt etter en kai som jeg kan leie til min 72 fot`s bobåt sånn sirka i område Rogaland, er det noen som vet om en kai for helårsleie ?

Mvh Arve.

Kommentert av Jan Petter Wilhelmsen den 13 mai 2013 kl. 14.35

hei alle sammen. Fikk høre om denne siden i går kveld så jeg måtte bare melde mg inn med en gang. litt om meg og min samboer: vi flyttet inn i en nesten ferdig 55 fot skøyte i oktober 2012. Båten heter nortomma og den har jeg tatt helt ned til bare kjøl og noen spant sto igjen . har så bygd båten opp igjen og har brukt noen år på det. Nå har vi en vinter bak oss i båten og har vel aldri hatt det så koselig noen gang .Vi mangler fortsatt noen ting men det kommer på plass i sommer vist bare været kan bli bra så jeg kan få verktøy og materialer på kaien vi ligger ved.Forøvrig kan jeg si at vi ligger fortøyd i Skien så er noen i nærheten er det bare å ta kontakt for en hyggelig båt prat. 

Mvh

Jan Petter wilhelmsen

Kommentert av Jim Rune Reiten den 10 mai 2013 kl. 12.43
Da har jeg fått inn klær,og alle pakkenellikker,,nødvendige ting,og en del mindre nødvendige ting, fint og flytte fra trebåt fra 1949,og motor fra ca 1955,parafin/bensin (og i fjor hadde vi bensin brann i motorrommet,fikk skylla men etter det ble aldri den motoren den samme)sprøtt og nå flytte inn i denne hypermoderne båten som Njord er,fra 1986,og ikke minst ny maskin,diesel,og nå idag er den gått: 87t, aldri hatt ny båtmotor før,nå kommer jeg inn i havner med motstrøm uten slepehjelp,den gamle maskina var ofte vrang når jo var kald,som de ofte er etter noe timers seiling,prøv og kom inn i os havn i lite vind og mye elvevann,de kveldene gir man mye for ny maskin.
Kommentert av Kenneth Røren den 30 mai 2012 kl. 19.46

Har siden sensommeren i fjor, bodt i min da nyervervede Hanse 400e fra 2007. Selv om vinteren bydde på over 20 blå, var det ingen problemer å holde varmen med webastoen alene, noe som igjen resulterte i fuktfri båt. Har nå forflyttet meg 550Nm fra Asker og opp til Sunnmøre, en tur jeg gjerne gjør igjen når som helst. Men nå planlegges det langtur/jordomseiling om 2-3 år...

Kommentert av Jim Rune Reiten den 30 mai 2012 kl. 10.10

har akkurat kjøpt meg en 31 fot T-klasse seilbåt som jeg kommer til og flytte inn i om 14 dager-3uker,litt lakking og småpussing. det er en båt bygget av oregon pine og eik. opprinnelig fra 1948 men ble totalt gjennoppbygget i 1999. bodde i den forrige båten og 2 år 2009 og 2010,(iallefall 8-9 mnd av året)og det var en IF 26 Marieholm,ble litt lavt under taket der ,men den nye har ståhøyde i  cabinen,og endel bedre plass,er kjempekoslig siden den er med orginalt intreør av mahogny,og har de gamle parfinlampene ,må nokk legge til litt extra belysning men beholder det gamle er en egen sjarm

Kommentert av GUILLOT Jean-Claude den 19 mai 2012 kl. 10.00

Jeg bor ombord min Dufour 375GL i Ny Kaledonia området i Sør-Vest Stillehavet.

Kommentert av Kjell Arne Steinsvik den 27 januar 2012 kl. 8.49

Har sjølv budd i ein 33-fots seglbåt i snart tre år. Har ikkje angra ein dag. No har også sambuaren flytta inn. Men eg ville ikkje hatt ein mindre båt enn det eg har i dag. Det er lite nok som det er, og det er veldig greit å ha dusj og ståhøgd om bord.

Varme er ikkje noko problem, sjølv om nesten alle spør om det er kaldt om bord når det er minusgrader. Det er ikkje mange kvadratmetera som skal varmast opp, og dieselvarmaren går kontinuerleg heile vinteren. Det kostar nokre tusen kroner i diesel, men "straumrekninga" er lågare enn ho var i mi gamle leilegheit på 80 kvm.

Når det gjeld reglar bubåt varierer dette frå hamn til hamn. Der eg bur er vi seks båtar med folk i no. Vi som har fast plass i hamna betalar 1500,-/mnd, og dei som ikkje har fast plass betalar 1900,-/mnd. Litt dyrt, men då har vi tilgang til vaskemaskin, tørketrommel, toalett, dusj og kjøken på land 70 meter frå båten. Hugs at du ikkje kan drite i havna, så toalett på land eller stor septiktank er eit must.

Kommentert av GuroG den 26 januar 2012 kl. 18.06

Jeg bor i en 27 fots seilbåt i Alta og nitrives! Har ikke enorm seilerfaring, men det går seg til. Har meldt meg på seilkurs til sommeren, siden jeg vil være helt trygg når jeg tar med meg folk ut på sjøen.

Jeg verken fryser eller savner masse ting, det eneste jeg savner er en dusj.... men dette livet har medført at jeg har blitt sportslig - for nå må jeg jo på et treningssenter stadig vekk for å vaske meg!

Det er jo bare å prøve, funker det ikke så kan man jo alltids flytte på land igjen :)

 

Medlemmer (148)

 
 
 

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2017   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår