For skjerming mot sol og regn har jeg laget en hardtopp over cockpiten.  Brukte Nida-Core belagt med epoxy og fiberduk for å få den lett og sterk. Rammen rundt er av vannrør av plast.  På oppsiden er det spalter i rørene, slik at regnvann på taket renner inn i rørene og til et avløp på hver side, hvor jeg leder vannet ned i vanntankene.  I sør-øst karibia, hvor jeg har båten, får jeg ved dette mye godt drikkevann.  Det kan hende at hardtoppen i framtida blir kledd med solcellepaneler, uten at jeg mister vannsamlingsystemet ved det.

Visninger: 567

Svar til denne diskusjonen

Har et prosjekt gående på min båt: kastet den gamle biminien, beholdt skjelettet og støpte tak i polyester med divinycellkjerne. har masse sliping og finishjobbing igjen.

Har avtagbar luke over styreplassen i 8 mm lexan. har også en innstøpt rute i midten(gammelt soltak fra bil) kan nå holde øye med seilene i drittvær og sitte tørt og godt.

Har også fått laget ny vindrute i plexiglass - med manuell vidusvisker.Har også støpt inn to 65 watts solpaneler.

Kan gå overalt på taket.

Hver av solpanelene tilter til hver sin side så det blir noe sol uansett, dessuten er det 2 x 130 watts paneler som kan tiltes mellom davitene.

Teoretisk kan jeg få ca 24 Ah, men i praksis oppnås aldri mer enn 15-18.

Ser flott ut!  Det at du kan gå på taket gjør det enklere å pakke storseilet.  Se de nyeste Lagoon med flybridge.  Der er det store problemer når de pakker storseilet.  kan du åpne plexiglassene for å ta inn luft.  Det vil være nødvendig om du f.eks.seiler i Karibia.  I og med at jeg seiler i Karibia har jeg foreløpig ikke faste vinduer av den grunn. Kan du samle vann på taket?

 

Stor fordel å kunne gå på taket, var ofte en utfordring å få seilet skikkelig inn i lazybagen med tekstiltak.Kan bare åpne den store luken over førerplassen, har tenkt mest på sure vår og høstdager for nåværende løsning. Skal flytte båten til Middelhavet om et par år og da kan det nok bli vel varmt med nåværende løsning.

Ang. vann så har jeg watermaker ombord som lager over 100 l/t , men har tenkt å montere en ekstra tank som ikke skal brukes til drikkevann, pønsker på å samle alt vannet som renner nedover storseilet ved regnskyll  og inn i lazybagen og lede det inn i en tank som skal brukes til å flushe toaletter og til spyling av vinduer og generell båtvask.  

Har mye "kjekt å ha" ombord som bruker mye strøm så panelene på taket er uvurderlige,de gir ikke alltid så mye, men de dytter litt innpå hele dagen. 

Jeg har ikke tak, men heller ingen problemer med å pakke storseilet.

Man må bare inrette/tilpasse seg.

Lagoon 380.

 

Å God Jul  (begynner tidligt.)

 

Geir Ove

 

ang vannsamleren,,,,

hva gjør du ang sjøsprøyt som legger igjen salt oppå der du samler vann??

per

 

Ytterst sjelden kommer det sjøsprøyt så høyt.  Før jeg lar vannet fra taket gå i tank lar jeg det renne en studn slik at skitt først blir skylt bort. 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2018   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår