Vi er et par som skal ta med båten vår til Middelhavet. Vi seiler til Kiel i påsken og har deretter biltransport til Barcelona (Badelona). Litt båtpuss, så bærer det østover. Planen er å "ende" i Hellas/Kroatia etter et halvt år, og la båten overvintre der. Så får vi se hva som skjer videre.

Vi skjønner ikke helt reglene når det gjelder toll osv. Jeg har i utgangspunktet trodd at man "sjekker inn" i EU, og kan deretter seile fritt/evt legge igjen båten en tid i EU i totalt 18 måneder. Så må man ut i 3 måneder (for eksempel Kroatia eller Tyrkia).

Så har jeg hørt at det ikke stemmer, men at hvis man reiser fra båten må den på tollager?

Og så leser jeg at man skal sjekke inn og ut av hvert land? Et annet sted leser jeg at i Italia bør man holde seg unna myndighetene??

Hva er riktig, og hvordan får man minst mulig problemer?

Helene

Visninger: 1206

Svar til denne diskusjonen

Hei

Vi ligger i Port Olimpic 2-3 km inn mot sentrum fra Badalona. 

Det virker som Spanjolene regner 18mnd seiling. Når man forlater båten i en havn, eller skal ligge i ro for en tid kan man få båten karantenesatt slik at man ikke kan seile men fortsatt bo i den. Vi har møtt mange som ikke har gjort noe i forhold til dette uten å få noen problemer. Vi følger for tiden den taktikken. I følge våre spanske venner har visst ikke myndighetene helt kontroll så lenge man flytter seg rundt. Vi skal i løpet av sommeren seile Korsika Sardinia Cisilia og inn til Kroatsia. 

Har nå vært i Spania siden august 2011 og i EU siden April samme år. Vi seiler en forholdsvis gammel båt som vil få en lav verdi om vi skulle måtte momse den inn så for oss er risikoen til å leve med økonomisk. 

Kanskje vi ses i Barcelona etter påske?

Hei

Vi har båten liggende i port well Barcelona sentrum.

Kjøpte skuta der men oppdaget att motoren hadde satt seg så jeg skal ned med ny motor rett etter påske .

Det har hvert trivelig med litt bekjentskap der nede for det er flott plass.

Vi har båtplass på La Manga så hvis Dere seiler forbi så stikk innom.

Vedlegg:

Det ser ikke verst ut! Vi blir nok iallefall en ukes tid i området. Hvordan funker dette - hvis jeg sender melding via denne siden får du det på mail?

Helene

Høres jo greit ut, er mest bekymret for italienerne, men det er jo en stund til. Ja, vi kan holde kontakten! Regner med at dere har vært hjemom innimellom?

Vi er nordpå  nå og nyter skiføret fram til april. Reiser ned uka etter påske, skal på land da og ta vårpussen. Vi er mye fram og tilbake. Mest seiling i Jun - Aug.

Her er det du finner av informasjoner fra  Europakommisjonen: http://ec.europa.eu/taxation_customs/customs/procedural_aspects/imp... 

Husk at Kroatia blir fullverdig medlem av EU fra 1. juli 2013.

Vi seiler hjemover i sommer - fra Hellas via Sicilia/Sardinia/Balearene/Gibraltar/Biscaya/Irskesjøen/Kaledonienkanalen og hjem.

God vind og flotte opplevelser til dere!

 

Øyvind

Hellas har andre regler. der er det 6mnd seiling og 6mnd på land så kan båten være der ubegrensa uten å gå ut av EU sonen. Vår båt ligger nå på Korfu og vi reiser ned igjen i begynnelsen av April.

 

Bjarne

Hellas høres ut som et smart sted å "etablere" base etterhvert, med de reglene. Vi har leid båt mange sesonger i det ioniske hav, og liker oss veldig godt der. Er det i Gouvia dere har båten?

Helene

Vår båt ligger i Gouvia marina som er en stor og sikker havn med topp service, vi mønstrer på igjen 4 april og vil ta vårseilasen rundt på dei greske øyer.

Takk for info. Hadde ikke tenkt på at Kroatia blir medlem allerede i år! Dere må også ha en fin seilas etterhvert - ganske lang tur! Kanskje våre veier krysses

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2019   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår