Hei.

Jeg bestilte mekaniker i dag og fikk vite at blokka på motoren var sprukken og at jeg økonomisk sett like gjerne kunne skrote den.

Det var en Albin O-21.

Fins det erstatningsmotorer eller mulighet for å skaffe en nyoverhalt av samme type tro?

Har forsåvidt en nesten ny Parsun påhenger som fungerer kjempebra. Fins det kanskje løsninger som gjør at dette kan fungere bedre som hovedmotor hvis ny innenbords blir for drøyt?

Visninger: 418

Svar til denne diskusjonen

Jeg er ikke helt sikker på dette, men jeg har hørt at han som tidligere drev verkstedet på Padda (Rolf) har god peiling på Albin motorer, og i tillegg hadde kjøpt opp et restlager av motorer.

Det går sikkert an å ringe dit å høre. Kanskje spørre hvor Rolf jobber nå også.

http://www.padda.no

Du kan høre med albinmotor i Sverige om reperasjon og deler, www.albinmotor.com
Ellers er det mange muligheter hvis du skal bytte hele motoren, selv har jeg en VP2002 på 18 hester. Men har snakket med flere som har satt inn Betamarine. Den går mer eller mindre rett inn. Får visst en god pris gjennom vegaklubbene. Siden den norske siden tilsynelatende er nede kan du sjekke ut motoren og sikkert også bestille gjennom den britiske klubben. http://www.albinvega.co.uk/beta.php
Møtt et par båter som bruker påhenger som primærmotor. Men han ene fortalte at det ikke fungerte så bra i litt grov sjø. Kan jo bare være at motorfestet hans ikke var montert ideelt eller at han hadde for kort stamme. Forresten skal jeg selv montere motorfeste i sommer slik at jeg har muligheter for en reservemotor på tur. Så hvis noen har erfaringer med hvilket feste som passer bra på babord side av hekken på vegaen, så tas tips i mot med stor takk. Mvh. Jon.

Takk for svar begge.

Til opplysning så sjekket jeg opp Beta-motoren og sendte en prisforespørsel og fikk dette til svar:

The vega kit is about £4200 plus carriage. Fitting should cost about £1000 locally.

Det er vel ikke så aller verst pris? Men frakt og toll og shit kan vel fyre opp prisen ytterligere. Nyoverhalt Albin O-21 ser jo ut til å koste minst 35.000 kroner ekslusive montering: http://www.albinmotorerwebshop.se/kategorier/albin-o21/9

Ser an om jeg tar meg råd til dette. Får gjøre det beste ut av påhenger enn så lenge :)

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår