Hei godtfolk,

Jeg og samboer har bestemt oss for å begynne med seiling igjen. 6 år siden jeg solgte båten, og abstinensene begynner å komme oftere og oftere. 
Dette sagt, er det ikke noe vi har råd til nå. Men en langsiktig plan, om å skaffe båt om 4-6 år. Så dette blir litt lett drodling og tips om hvilken båttype vil passe oss. 

Størrelse jeg ser for meg, 35-44 fot. For bruk på lange og korte turer. Potensielt over de store hav, og i isen. Stål eller aluminium skråg(?) trur jeg. Lang kjøl gjerne. Solid båt som tåler røffe forhold, framfor noe rask seiler. 
Pris plasse, vell, så billig som mulig. Ser for meg å kjøpe brukt. Har stor låve jeg kan kjøre båten inn i, for pussing og fiksing. Men 150-300.000 må man vell ut med. 
Liker veldig litt "gammel skute" design framfor moderne seilbåter. 

Noen tips til type design? 
Har et Ocean navigator magasin på hytta. Artikkel om Nw passasjen på forsida. I denne var det en sort hvitt annonse av en virkelig fin båt. Flotte klassiske linjer, kraftig båt. Har selvfølgelig glemt navnet, så må sjekke dette neste gang jeg er på hytta.

LEGGER TIL: Liten nok at den kan manøvreres alene. Men plass til 4 stk helst. Med tanke på barn, gjerne akter kabin, kan tenke det kan være greit på langtur.

 

Visninger: 268

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår