Hei, Jeg lurte på om det var mulig å få noen tips angående en seiltur jeg vurderer.. Har et stort ønske om å være med en tre master på tur fra Argentina til Cape Town via Antarktis og Sør Georgia. Denne turen er lagt opp til å ta 52 dager. Jeg har lite erfaring med sjøliv og vet jeg kan bli sjøsyk. Er usikker på om dette er en fulltendig urealistisk drøm fra min side? Har tenkt på å ta kanskje et seilkurs før den tid for å se hvordan jeg takler det, men er ikke så sikker på at jeg vil bli særlig klokere etter det? Det trengs ingen forkunnskaper i forkant av turen. Er det noen som har forslag til hva jeg kan gjøre for å finne ut av om dette er en tur jeg vil kunne få noe igjen for? Turen er ikke før i mars 2011 men et år går fort.... Hadde satt stor pris på noen tips og kanskje litt veiledning fra noen som har litt erfaring med dette.

http://www.barkeuropa.com/antarctica_expeditions

Visninger: 267

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei, Tone!

På så store båter i organisert charter er det alltid mulighet for å gjøre så mye du selv vil. Det faste mannskapet har full kontroll over skipet, mens dere som er "gjestemannskap" hjelper til med arbeid om bord og ved seilmanøvre. Organisasjonen varierer fra skip til skip, men dere blir nok delt inn i tre vaktkvarter som hver har ansvar for fire timer, to ganger i døgnet. Benytt rolige vakter eller frivakt til å spørre, grave, titte, prøve, gjøre, være med - kort sagt lære så mye som mulig. Kom deg opp (høyt opp) i riggen og inn på bro. Seiling med så stort skip er noe helt annet enn "vanlig" seiling, men du lærer deg kanskje ting fortere/skjønner det lettere om du kan seile fra før. Du trenger ingen kunnskap, men et seilkurs er uansett ikke en dum idé :)

Når det gjelder sjøsyke så er nok det noe man bare må takle på sitt eget vis. Brygger det opp til mye sjøgang så ta sjøsyketabletter før du blir kvalm, er nok det beste tipset jeg kan gi deg.
Hei Tone

Gjermund fra S/Y Jageren her. Smil. vi har planer om en slik tur fra november 2011 og i ca 4 mnd. Drar fra falklandsøyene tilSyd Georgia videre til Syd Orkenøyene og derfra til Antaktis.. Med muligens ski tur ove halvøya og så møte Jageren på andre siden.
Dersom du får mer kunnskap om området er jeg glad for tips, siden det ikke er ofte en er der nede.. Smil
Vennlig hilsen Gjermund jageren.com
Sjøsyk er det mange som blir, uten at det hindrer dem i å reise med båt. Det fine med sjøsyke er at dette stort sett gir seg etter noen få dager til sjøs. Jo lenger seilstrekket er dess flere dager uten sjøsyke vil man få. Mitt råd er derfor at du for all del ikke må la sjøsyken være det som hindrer deg i å dra på en slik tur. Denne seilasen høres veldig spennende ut og følger absolutt ikke "melkeruta" så dersom du har anledning og lyst til dette skjønner jeg ikke helt hvorfor du nøler...?
Hei Tone Marie,
Jeg samarbeider med to stykker i High Latitudes som har arbeidet der nede som skippere og når jeg hører de fortelle får jeg bare mer og mer lyst til å reise.
Siden lavtrykkene feier gjennom Drakestredet i snitt hver 3. dag må du regne med minst en storm hver vei. Det er en del av opplevelsen og øker vel også graden av lykke og eventyr når du endelig kommer ned til det hvite kontinent.
Det finnes mye bra innen piller og armbånd for sjøsyke, men rent psykisk er det OK å ha testet sine egen grenser først. Forsøk å kom deg på en båt som skal seile HH Skagen Race, Sjøassistanse Bergen Shetland Race eller en turbåt som skal ut på en litt lengre distanse med litt hav under kjølen.
Ellers er jeg helt enig med Peder: Ingen grunn til å nøle. Kom deg på tur.
Jon i Explore North

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår