Jeg er 22 år gammel og skal bruke neste semester på å seile til Portugal, og videre over atlanterhavet om jeg trives med å være på langtur. Tidligere har jeg seilt Kristiansand-Trondheim frem og tilbake alene, og til Danmark og Sverige, men da var noen andre ansvarlige for utstyret. Hadde satt stor pris på om noen har noen svar på spørsmålene mine :)

Og ja, båten er en Sweden Yacht C34 som jeg har bodd i et år nå.

1. VHF. Jeg tenkte å ta VHF-sertifikatet over nett. Det finnes et pakketilbud med lisens på kjøpet; trenger jeg å kjøpe lisens for de ulike landene jeg skal seile i?  Om ikke -er det nødvendig å kjøpe det i Norge, når jeg uansett skal seile rett over til Scotland?

2. AIS. Jeg har VHF, men skal kjøpe AIS, har noen tips til hva jeg burde kjøpe? Jeg lever på studentbudsjett, men vil jo ha noe som funker.

3. Biscaya. Jeg planlegger å seile langs kysten fremfor å krysse rett over Biscaya, jeg skal jo tross alt bruke mye tid på denne turen og vil få med meg så mye av Franske-kysten og nord-Spania som mulig. Har noen tips/invendinger til dette?

4. Redningsflåte. Tips til kjøp av redningsflåte?

5. Seil. Forseilet mitt røk i sommer, er usikker på om jeg skal fikse det eller kjøpe nytt. Igjen, seiler på studentbudsjett. Ønsker også å skaffe meg et stormseil, ettersom at jeg av erfaring sliter mye på storseilet når jeg seiler i hardt vær.

Visninger: 225

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2019   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår