Jeg skal seile fra Norge til Gran Canaria sommeren 2012 for å være med på neste års ARC over atlanteren. Er det realistisk med seks uker på turen fra Norge til Kanariøyene, og byr orkansesongen i atlanteren på problemer for denne turen i perioden juni-august?

 

Jeg lurer også på priser og steder for å shippe båten fra Karibien og tilbake til Norge. Båten er en Jeanneau Sun Fast 37.

Visninger: 3786

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Jeg seilte min båt fra Oslo til Malaga inne i Middelhavet på 14 dager i fjor. Vi seilte riktignok non-stop med kun to stopp for bunkring av mat og diesel. Etter middelhavet seilte vi ut av Gibraltar igjen og krysset over til Kanariøyene på ca 4 døgn.

Været var ikke til noen tider hindring men her kan man jo være uheldig. Vi var ett mannskap på 3 voksne menn slik jeg ville tatt helt andre hensyn med egen familie og to barn.

Med 6 uker til rådighet bør du ha god tid. Værforholdene i den perioden er forholdsvis stabile og du kan treffe mye nordavind som er gunstig for turen sørover.

Tusen takk for godt svar!

 

Når starter dere? Drar selv fra Bergen ca. 19. juni, men vi har beregnet oss veldig god tid nedover.

Inte helt billigt att shippe hem båten. Ett ungt svenskt par gjorde det med sin 29 fots båt förra året. Tror att dem betalade ca 70000 SEK totalt. Det var från östra USA-Sverige. http://www.sy-mare.se/

Seks uker er ganske stramt, men absolutt gjennomførbart for et mannskap som er keen på å gjøre det. Underveis har du to havstrekk man uansett skal ha respekt for, Nordsjøen og Biscaya. Det første kan være hva som helst, når som helst. Det andre er litt mer stabilt sommerstid, men tilrådelig å komme forbi innen det blir september. Orkansesongen, i den virkelige betydning av ordet, er i Det karibiske hav og affekterer ikke seilas Norge-Kanari.

Ønsker dere uansett lykke til og god seilas!

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår