by olavhm on 19 Dec 2007, 16:45

På vei over atlanterhavet brakk roret på Orion tvers over. Trolig traff vi noe i vannet. Det ble sittende igjen en liten stubb - nok til å styre de siste 600 mil. Nå skal roret repareres. Så vidt jeg husker brakk også roret på Sorgenfri. Hvordan reparerte dere roret på Sorgenfri? Takknemlig for all hjelp. Jeg har lagt ved noen bilder av de sørgelige rester...

Olav Haugen Moen

http://i244.photobucket.com/albums/gg8/olavhm/marokkotilmartinique1...

http://i244.photobucket.com/albums/gg8/olavhm/marokkotilmartinique1...

http://i244.photobucket.com/albums/gg8/olavhm/marokkotilmartinique1...

Svar:
by sorgenfri on 19 Dec 2007, 17:14

Au, denne kjenner jeg igjen så allt for godt!

Vi brakk roret på sorgenfri på samme sted etter å ha ligget å slått mot land i et døgns tid ved Kapp Horn. Heldigvis er det ikke veldig vanskelig å reparere. Vi løste dette ved å lage en forlenger i finer. Limte sammen plater for ekstra styrke og slipte og pusset dette til riktig form. Deretter lagde vi en slisse i bunnen av restene av roret som vi puttet finer-roret inn i og så dekket vi det hele med store mengder glassfiber og polyester.

Vi klarte å få til dette i Ushuaia i Argentina med 20 minusgrader og en polyester som nektet å herde pga kulda så dersom dere er i Caribien nå så burde dere ikke ha noen problemer.

Roret demonteres relativt enkelt enten på slipp eller sm vi gjorde det godt fortøyd til brygga ved lavvann.

Hele denne episoden kan du lese om her: viewtopic.php?f=27&t=48

Svar:
by Serriøs on 22 Dec 2007, 02:40

Ja det der så så altfor kjent ut. Vi brakk roret på Ragnarok en FinnFire 33 for omlag akkurat 1 år siden nå utenfor Mar Del Plata i Argentina. Trikset med å fikse det da var å få hjelp av lokalbefolkningen. Ble kjent med noen seilentusiaster som kjørte oss til ett sted der vi fikk lagd helt nytt ror i stål for litt over 2000 kr. Vi fikk roret tredd av og på båten uten å falle tørr. Vi tok det bare inn og ut mens vi lå til kai. Ellers så funker sikkert Sorgenfriløsningen knallbra den og.

Kanskje ikke så mye hjelp i dette men her er litt om det som skjedde:
http://www.goadventure.net/ragnarok/log2.html

Visninger: 256

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår