Hei, har kjøpt en 29 fots seilbåt i Oslo og har tenkt å seile henne hjem til Bergen. 

Har aldri seilt distansen før, så lurer på innspill til havner og realistisk tidsbruk.  Vil ikke seile om natten. 

Skisse: 
 
Dag 1
Bygdøy - Horten gjestehavn - ca 35 NM. 
 
Dag 2
Horten  - Stavern gjestehavn - ca 40 NM.
 
Dag 3
Stavern- Tvedestrand gjestehavn ca 55 NM
 
Dag 4
Tvedestrand- Kristiandsand gjestehavn ca. 56 NM
 
Dag 5
Kristiandsand - Mandal gjestehavn 33 NM
 
Dag 6
Mandal- Flekkefjord gjestehavn 50 NM
 
Dag 7
Flekkefjord - Sirevåg gjestehavn 43 NM. 
 
Dag 8
Sirevåg - Stavanger gjestehavn 45 NM
 
Dag 9
Stavanger- Haugesund gjestehavn 33 NM
 
Dag 10
Haugesund - Baroniet i Rosendal 43 NM.
 
Dag 11
Rosendal - Bergen brygge - 53 NM.

Hun er langkjølet, fra midten av 70-tallet og har en 18-hesters motor innenbords. 

Visninger: 3989

Vedlegg:

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Erlend!

Seilte selv samme strekning i sommer, men hadde to nattseilaser. Ser uansett ut som en bra plan, dette. Skal du seile nå, er ikke gjestehavner noe du er avhengig av, sesongen er i stor grad over og du ligger gratis og greit ved alt som ikke er yttrykkelig  privat. Selv ville jeg ikke gå inn til Tvedestrand og Flekkefjord, men i stedet valgt Lyngør og Lista eller Egersund. Ellers er det jo slik at vær og vind avgjør, viktigst er derfor å ha litt slakk slik at du kan ligge i havn en dag eller to mens det raser fra seg derute.

Fair winds og lykke til!

Mvh
JanE

 

 

Tusen takk for tips. 

Et spørsmål siden jeg er ganske grønn i dette.  Hvordan er det med havner? Hvordan vet jeg om jeg må betale eller ikke? Er dette godt merket? Jeg har aldri selv hat ansvar for å seile selv før, så jeg er litt i stadiet "alt må læres fra bunn". 

Takk også for tips til rutevalg, det skal jeg sjekke ut. 

Hei gjen!

Så å si alle tettsteder langs kysten har en kommunal allmenningskai, anlagt for å kunne ta imot båt- og skipstrafikk av ymse slag. I tillegg har ofte butikker, spisesteder, verksteder osv. egne brygger. Alt dette er angitt i "bibelen" for farende langs kysten - Den norske los. Du trenger bindene 2A, 2B og 3., se nettbutikken www.nautiskfritid.no . Hvor du må betale og ikke, finner du ut når du kommer dit. I september burde imidlertid det aller meste være gratis.

JanE 

Hei Erlend.
Har du fått tak i mannskapet du trenger ennå? :)
Mvh Fredrik Christensen.

Jeg vurderer å seile selv da jeg ikke har fått særlig respons, men tar gjerne i med mannskap. 

Ok. Jeg kunne gjerne ha blitt med:) altmuligmann fra Toten, på 24år. Hyggelig og blid. Nå tenker du å starte seilasen? Kanskje vi kunne ha ringt og snakket litt. Mvh Fredrik Christensen. Tlf 980 44 249

Rå tur du skal ut på! Personlig ville jeg byttet ut Horten med Åsgårdsstrand. Da kommer du litt lenger, og kommer til en bedre gjestehavn. Jeg ville også seilt rett fra Sirevåg til Haugesund! Det blåser mye sterk sønnavind på vestkysten om høsten, så du har ingen ting og tape på det, vi brukte ca 11 timer fra Sirevåg til haugesund. Innseilingen til STVG er lang og kjiip, så jeg ville prøvd og styrt unna der.. 

Hadde jeg vært deg ville jeg vente til våren, været på denne årstid er ikke å spøke med, plutselig ryker det opp til kuling og storm og det er ikke moro.

 

hilsen

Roar

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår