by olebrodersen on 26 May 2008, 18:47

Vi planlegger tur fra Norge med avreise i august i en losskøyte fra 1894. Vi har satt av rundt 15 måneder.

Opprinnelig plan var å komme oss ned rundt hornet, opp vestkysten av Sør-Amerika, gjennom Karibia, opp USAs østkyst og videre innom Grønland og Island før ankomst i Lyngør ikke for langt utpå høsten.

Vi har forstått at en slik rute vil bli ca. 70% seiling og 30% i havn, og det er vel motsatt av hva de fleste planlegger. Det har nå vært snakk om å droppe Sør-Amerika og fokusere på Karibia, USA, Grønland og Island. Men enkelte av oss klarer ikke helt å glemme drømmen om Sør-Amerika, og er villige til å droppe Karibias øyer, USAs østkyst, Grønland og Island mot å "få" sør-Amerika.

Ergo blir spørsmålene som følger:

- Hvor seint på året er det greit å runde Sør-Amerikas horn? Vi har ingen behov for å komme rundt selve hornet, så Magellanstredet er helt fint for oss.

- Finnes det en trygg rute gjennom Karibia fra Panama og ut på østsida under orkansesongen? Vi har forstått at å holde seg langs sør-Amerikas fastland er bra. Men vil vi uansett slite når vi nærmer oss Trinidad? Og er dette et dumt utgangspunkt for å vende nesa hjemover?

- Har dere evt. andre gode ruteforslag for valgt turlengde?

mvh
Ole Brodersenolebrodersen

Svar:
by Serriøs on 27 May 2008, 18:49

Ildlandet i Argentina og Chile er helt fantastisk. Virkelig å anbefale. Utfordrende seiling, natur ut av en annen verden og veldig bra lokalbefolkning. Vil på det sterkeste fraråde å "snike" seg gjennom Magellanstredet da dere kan banne på at dere får vinden i trynet 9 av 10 dager om dere skulle forsøke dere på det fra Øst til Vest. Vet om en fyr som prøvde seg på det i fjor. Den storyen kan dere lese om her: http://2handjes.spaces.live.com/?_c11_B ... c=BlogPart. Det meste gikk ikke helt veien for han og her snakker vi om en erfaren langturseiler med splitter ny selvdesignet skute. Mye lettere å dra rundt Ildlandet og så inn i Beaglekanalen for så å ankre opp i Ushuaia før en tar en 10 dagers tur rundt Hornet. Dette er mest vanlig også. Regn hvertfall med 10 dagers effektiv seiling fra Buenos Aires og ned til Kapp Horn. Mulige stoppesteder dere kan stoppe på veien fra Buenos Aires til Beaglekanalen(sjekk de ut i Google Earth): Mar Del Plata, Nechochea, Caleta Horno, Puerto Madryn, Puerto Deseado, Santa Cruz, Bahia Thetis. Alle er byer/landsbyer bortsett fra Caleta Horno og Bahia Thetis som er to nydelige ankringsplasser fulle av dyreliv.

Runding av Hornet kan gjøres alle sesonger, de sier at det faktisk er mindre drittvær på høsten og vinteren enn sommer og vår, men en må ta da i betrakning at det er en del kaldere selvom en kan på en dag oppleve alle sesonger uansett reell sesong... Selv var jeg der nede på sensommeren/høsten.

Jørgen
Serriøs

Svar:
by olebrodersen on 27 May 2008, 23:34

Takk for gode tips.

Vi har forstått at Ildlandet er fantastisk, og det lokker så voldsomt!

Hva med vest til øst da? Har vi noen frister å forholde oss til da? Er dét en rute du kan anbefale? På 15 måneder?

Hvordan er det å boltre seg nordover i Atlanterhavet i orkansesongen?

Eller, hva hadde du gjort hvis du hadde hatt 15 måneder? Vi er veldig åpne.

Vi regner forøvrig samme snittfart som Rundø, rundt 3,5 knop. Vi har planlagt å ikke bruke motor.

Oleolebrodersen

Svar:
by pederok on 28 May 2008, 20:01

Helt riktig som det er nevnt at hornet kan rundes hele året. På vinteren er det mindre vind og vær men endel kaldere. På sommeren er det noe varmere men desto mer vind, og her snakker vi ikke om en hvilken som helst vind. Flau bris her hjemme er det samme som full storm der nede.

Med Sorgenfri rundet vi hornet både sommer og vinter. På sommeren blåste vi på land i 40 m/s. På vinteren ankret vi opp og gikk iland på selve øya kapp horn.

Ettersom du nevner at dere ikke akter å bruke motor kan dere bare glemme en seilas nordover i chilenske Patagonia. Vinden er 90 % av tiden fra nordvest og midt i tryne. 15 mnd vil derfor bli allt for lite tid. Seiler dere derimot fra nord til syd som du nevner langs vestkysten vil dette være en meget kjapp og grei seilas.

Som du sier selv så er det orkanfritt langs hele kysten av sydamerika; venesuela, columbia og panama inklusive Trinidad, som forøvrig er et meget populært orkan-"overvintringssted".

15 måneder på denne seilasen er nok noe kjappt men burde gå dersom dere ikke bruker for mye tid i Karibien.

God seilas!

Visninger: 131

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2019   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår