by muzzi on 29 Feb 2008, 22:34

Vurderer båtkjøp i traktene nord for New York, planlegger hjemtur på forsommeren, hvor lang tid bør jeg regne på overfarten til Norge.?
Det kommer kun til å være 2 stk. ombord under overfartenmuzzi

Svar:
by pederok on 03 Mar 2008, 21:20

Dersom spørsmålet er hvor kjappt så vil jeg si non-stop seilas ca 3-4 uker. Dette kommer igjenn ann på båtstørrelse/fart. Men dersom dere har litt tid vil det jo være en ypperlig anledning til en stop på Bermuda for så å seile enten til Azorene hvor man bør bli en ukes tid og så hjemmover derifra. For dette bør man nok regne 4-5 uker. Det tredje og lengste alternativet er via Canada og Grønland. Her må man nok regne 6-12 uker avhengig hvor heldig man er med været og hvor lenge man ønsker å være på land.

Mulig jeg har bommet helt i mine beregninger da det er lenge siden jeg seilte i disse farvann. Noen andre som ønsker å korrigere/kommentere?Peder O. Krogh

Svar:
by morteng on 03 Mar 2008, 22:53

Kanskje jeg har noe å bidra med? Forstår det slik at du skal kjøpe båten nord for NY? I så fall går faktisk korteste rute omtrent om sydspissen av Grønland. Seilte selv den turen i fjor vår. Mener å huske at vi brukte en drøy uke opp til St Johns på New Foundland. Deretter 13 dager til Island, og tror det tok omtrent en uke derfra til Kristiansand. På selve seilasene vel og merke: Det er tøffe strøk, så vær forberedt på å ligge værfast. New Founland er for øvrig veldig, veldig fint, så der kan det anbefales å være en stund. Vær forberedt på veldig mye tåke, og dere vil kanskje også støte på sporadiske isfjell på en slik reise.. Hvis dere skal seile en slik rute, må jeg også si at det høres slitsomt ut å bare være to stykker, men det er jo samtidig mange som har klart verre ting alene, så det er nå kanskje bare jeg som er litt puslete

Mvh Morten
http://www.vindfang.netmorteng

Svar:
by makai on 16 May 2008, 17:37

st.johns -skottland er 1700 nm; 12-16 døgn, det skal vi tidlig juli. Via grønland og island er 500 nm lenger.

sjekk http://www.morganscloud.com - veldig god side for nord-atlantern

Visninger: 102

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2019   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår