by Lars on 25 Sep 2008, 15:45

Flott med sorgenfri.com! Har allerede fått svar på en mengde spørsmål ved å lese diverse innlegg. Men: Finner ingenting om kostnader ved å hive seg på som mannskap på langtur. Akkurat nå har jeg masse "fritid", men som vanlig når man har mye tid, så har man gjerne desto mindre penger. Men ønsker jo ikke å være freeloader heller..
Tar det som en selvfølge at hver enkelt besørger reise og returbillett, forsikring, klær og personlig utstyr, samt andel av mat/drikke. Men hva med bunkers? Havneavgifter og andre felleskostnader? Verkstedutgifter? Reparasjoner og vedlikehold av motor, rigg, båt forøvrig? Forsikringskostnader på båten? Lån/avdrag (verditap) på båten? Hva er det egentlig vanlig å avtale? Lars

Svar:
by kjell72 on 27 Sep 2008, 17:12

Lars

Der finnes tusen svar til ditt spørsmål. Man kan være med gratis med dem som trenger mannskap og har penger, man kan være med kun for mat og bunkers for de som tar deg med for gøy og du kan være med som 100% medlem i allt på de båtene som har miste medlemmer av ekspedisjonen og ønsker erstatning.

På min båt/tur (http://www.trafficated.com gjorde jeg det slik, skipper/eier tar seg av utgifter som motor, mastehavari, bunnsmøring, slipp, forsikring og allt det der.
Jeg tok noen kroner av crewet for dette (jeg tok latterlig lite så det var neste ikke vits men så følte også crewet at de var litt mer med). Havneavgifter, mat og bunkers delte vi alltid på.

Du vil nok finne alle typer hvis du leter godt nok. Jeg vet ikke din alder eller motiv eller verdensdel du ønsker og seile i men allt etter båt, avtale og skipper du får tak i så vil det være 'normalt' og bruke 1500-3500 for og få lov til og være (paying crew er et normalt ord i seilerverden) med og 1000-3000 i måneden for mat, drivstoff og havneavgifter allt etter båt og hvor du seiler.
I middelhavet kan en betale opp mot hundre euro natta i en havn mens det kan være gratis ankring og billig (pga mangelen på pubber) i stillehavet.

Her er noen båter jeg kjenner til:
http://sailaway.no/ Jan herik (er Norsk) tar av og til crew når kona ikke er med eller de føler de trenger det. Tror ikke de tar betaling men har ikke spurt heller
http://www.oceannomads.org/ Frans, kona og de to barna (Nederlandsk og Engelsk?) tar deg med i stillehavet for penger, dvs ca 10.000 i mnd (du kan/må prute) men det inkluderer mat og allt sammen. De tar deg med til utrolige plasser der naturen og moro står i fokus. Frans vil i tillegg lære deg og kite, surfe eller vindsurfe om du vil. Han har allt utstyret. familien er helt super

Som sagt, allt er mulig, send meg gjerne privat mail om du har spesifikke spørsmål.
Lykke til
Kjell O. Stave

Visninger: 61

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2019   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår