Hei vurderer å bytte ut min Mikkel 32 fra 85, med en Beneteau First 375 fra 87. Er det noen som har noe kjennskap til Beneteau`n? Tre cab versjon, meste av elektronikk er bytta senere år, relativt nye seil og total verkstedoverhalt motor... Sies å seile ganske bra, har ikke lykkes å finne Lys tall... Er det greit å betale drøye 400.000 for et ok eksemplar? Tenker at dette kanskje kan være en brukbar /Rimelig alternativ med tanke på mulig Middelhavstur. Hva tror dere?

Visninger: 260

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei!

Jeg har sette på noen av de største Beneteau båtene og de ser grei ut.

Vil anbefale å se etter båter både i Norge og utenfor grensene, sammenlign pris og stand.

Jeg kjøpte meg en større båt av Skandinavisk produksjon og selv på disse var det mye å gå på i forhold til pris forlangenede og det jeg fikk båten for. Et avslag på 15 - 30 % kan være mulig.

Jeg fikk min båt ca 33 % under prisforlangende .

Mit råd er bruk tid det kan du få godt betalt for.

Lykke til!

 

mvh

Kjell Inge

Takk for gode betraktninger, jeg har slått til på First`n. drøye 15% under prisforlangende. Det satt langdt inne, da selger mente prisen i utgangspunk var justert i hht marked og årstid. Det er bra utstyrsnivå på båten og relativt nye seil, uansett, vanskelig å si dette med pris, det varierer jo  utrolig selv mellom relativt like båter. Håper og tror at dette er en båt jeg kan utvikle meg med og som har potensial til å være med på det meste..Satser på noe lenger turer en Lyngør og Torungen nå...

. Noe oppgradering blir det nok på utstyrsfronten, men tror jeg vil bruke båten en stund først for å få et bedre grunnlag å prioritere etter. (Lett å blakke seg her ;-) 

En ting er sikkert, jeg blir å treffe i Skagen til sommeren....

Og så gjennstår det bare å få solgt "Mikkel 32" da... Det må da være mye båt for drøye 100.000,-

Mvh Ole G Selås.

Hei!

 

Lykke til!

Det høres fornuftigt ut å bruke tidlig vår å teste båten for å se hvor man skal starte med oppgraderinger  for det kommer alltis noe "man må ha".

Jeg bor på nordvestlandet og er så smått begynt å planlegge Norge Ferøyende Shetland Norge.

Plan er å komme til Shetland noen dager før Norsjøkrysset kommer, der blir ofte trangt på havne når 20 -40 båter kommer inn samtidig og skal ha plass.

Har hvert på Shetland 6 - 7 ganger med seilbåt og vi normenn er alltid velkommen av de lokale.

Ha en fin seil sommer.

mvh

Kjell Inge

Hei, ferøyene/Shetland høres i grunn litt forlokkende ut!. "Norsjøkrysset" nevner du, er det et arrangement/regatta? Jeg har hjemland i Arendal. Hvor mange dager regner du med går med for nevnte "rundtur". Seil hilsen Ole G.

Hei!

På nevnte rundtur regner jeg min 2 uker da er det ikke så mange dager i land det har også med vind å gjøre.

Er den fra riktig rettning så kan det gå fort unna.

Jeg har opplevd å ha en snitt fart til Shetland på 8,5 knop med ikke opptimale seil og vind.

Jeg holder til ved Ålesund.

"Norsjøkrysset er en regatta som starter bra Bergen 20 juni og siste året også  fra Ålesund.Du kan lese mer om dette på Fjordsailing.no  under Shetland Race

Jeg har ikke deltat i dette men har kommet over Søndags morgen før de starter på hjemturen 11 - 12 tiden. eller dagen før  de kommer, dette pga at der blir alltid fult i havnene. men nå har det kommet flere brygger der borte så jeg tror det blir bra med plass!

Jeg skal starte på en 4 dager tur til Shetland med noen barnebarn først i juni så hjem for å snu tiltake. hilsen Kjell inge

 

 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2018   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår