Mange tanker som skulle vært besvart om dagen, båten jeg vurderer er en svenskregistrert Jeanneau som ligger for tiden ned på kysten av Costa Blanca. Båten ser skikkelig bra ut og har aldri gått i charter og prisen er såpass bra at det er "nesten for godt til å være sant".  Mva er betalt i Sverige men det største spørsmålet er hvordan i all verden skal jeg forvisse meg at jeg ikke kjøper meg ei gjeldsbombe.

 Er det noen som har erfaring med kjøp av båt fra Sverige og om det finnes en eller annen instans hvor det er mulig og sjekke heftelser i Sverige ?

Hvilken dokumentasjon trengs for å registrere båten i NOR ?

 

Selger er også behjelpelig med båtplass i sentralt beliggende marina til 2500 euro pr.år pluss forbruk av vann og elektrisitet.    

Visninger: 1850

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei! igjen. Jeg vet ikke om leien inkluderer vann og strøm. Jeg "eier" min plass,betaler for service etc. men betaler for vann og strøm utenom. Siden jeg har en liten båt greier jeg meg med en 6 amp.sikring i boksen på land. For dette betaler jeg 2,20€/dag første uka,deretter 1,10€ videre,pr.dag. Grei tilgang til dusj/VC,dette er nok inkludert i leie. 

Mvh

Arnstein

Takk igjen for at du tar deg tid.

Leste en gammel artikkel(8.apr.2011) fra "jeanneauklubben" hvor de refererte til noen skyhøye priser i område Malaga, og noe nord. I Almunecar var prisen 6500,- euro pr år. Regnet også med at det er svingninger basert på tilgang og etterspørsel, men at det skulle være "Norske priser" hadde jeg ikke trodd. Dette var også en mindre båt enn hva jeg har tenkt å anskaffe.

Der kunne man også kjøpe båtplass, i artikkelen refereres det til en plass til salgs som kunne ta opp til 15 meters lengde. Denne var priset til 1.4MNOK.

Med slike priser er det jo billigere å eie samt ligge innerst Frognerkilen eller ute i Asker.

Havnen lenger nord, noe syd for Almeria skulle visstnok være rimeligere men her er det ikke oppgitt noen tall i artikkelen.

Jeg antar at det er forskjeller på om hvorvidt havnen er privat eller offentlig.

Hva betalte du for din plass.

Hei!  

Jeg vet hvordan det er enklest å få oversikt over båtplasser for salg.Jeg oppdaget min i magasinet Practical Boar Owner,men det finnes vel noe på nettet. Jeg betalte vel 100000 N.kr. for min,det er vel 10 år siden.

Det er vanskelig å si noe om hvorvidt man kommer best ut med privat eller offentlig havn, De fleste er vel en blanding av offentlig og privat hvor strandlinjen er offentlig. Her er nok endel feller å gå i. Jeg tror jeg ville kontakte et firma som heter Navicularia,de har kontor/butikker oppover kysten. Du kan finne opplysninger for kontakt i firmareklamene på forsiden til Marina Int.

Med hilsen

Arnstein.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår