Jeg og min samboer har startet planleggingen om en jordomseiling. Vi er i forbindelse med dette på leting etter en båt, og har hørt at man kan gjøre gode kjøp i utlandet. Budsjettet er på 3-500tusen og ønsker jo selvfølgelig en så bra båt som mulig.

Hvor lønner det seg å handle og hvilken type båt er å anbefale?

Setter pris på alle svar :)

Visninger: 1315

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hej!

Det finns ju endel olika båtar och båttyper att välja bland.

Vill ni ha en snabb båt? Eller vill ni ha en stabil och tyngre båt? En tyngre båt går t.ex. lite mer harmoniskt i sjön men seglar ofta sämre. Många båtar som kallas "riktiga" långfärdsbåtar är ofta långkölade. De långkölade är mer grundgående men är också svårare att manövrera i en hamn. En fördel med långköl är också att de ofta tar en smäll bättre om man skulle gå på grund etc. Att ha en grundgående båt är bra om man ska till tropikerna och vill välja bland så många ankringsplatser som möjligt. 

Båtar i Hellas och kroatien är ofta fd. charterbåtar vilket innebär att det inte finns så mkt utrustning som en långfärdsbåt behöver. Det är vanligen Bavaria och Beneteau. Det är många av de typer av båtar som seglar jorden runt.

Ett annat förslag (som jag förespråkar mer) är att köpa sig en flerskrovare (dvs katamaran eller trimaran). Dessa båtar är ofta dyrare och utbudet inte lika stort. I Norden finns det ej så många flerskrovsbåtar, dock finner man mkt mer i Frankrike och i karibien. Det går att hitta katamaraner runt 35-40ft för 400-500k NOK dock är utbudet litet men det går. Trimaraner är lite enklare att finna men det är inte lika mycket plats i kabinen på en trimaran. Vanligt är också att trimaraner är byggt med en plywood-kärna med glasfiber utanpå. Dessa båtar är därför mer känsliga för fukt och röta är inte ovanligt. Dock är det den typ av skrovmaterial som är enklast att arbeta med. En 40 fot trimaran går att hitta från 200k NOK och uppåt. En i bra skick får man betala närmare 400k för. Bra och välbeprövade desiner är: Searunner 37 og 40, Norman Cross 38, 42, 46, Horstman 38, 42 etc. 

Fördelen med en katamaran eller trimaran är att du har ett enormt deck att gå runt på samt att båten seglar plant, dvs den lutar ej, och går väldigt stadigt i sjön. En enkelskrovare som seglar i medvind rullar mkt mer och går från sida till sida. Mindre risk för sjösjuka. 

Vi seglade en 30 fots katamaran från Panama-Australien. Den katamaranen kanske var något liten, men det gick.

Tusen takk for et utfyllende svar :) Blir nok å kjøpe båt for først å seile den hjem, og seile ned igjen. Er liksom drømmen :) Men igjen, TUSEN TAKK :)

Hei vi har nettopp kjøpt båt i Hellas for 3 uker siden. det viktigeste ved kjøp av båt er å vite at den du handler med  jobber for  at dere får det dere søker . Vi hadde fleire meglere men landet på ein som vi følte vi kunne stole 100 % på Han driver eit lite firma Y.D YATCH  i Athene. Han har solgt båter i 20 år og selger ca 10 båte pr år til norske kjøpere dere finner han ved og søke på nette. Ang type båt så i deres prisklasse så velg heller ein båt som er noen år og få rett størrelse tror 39 fot er det eg vil anbefale som rett størrelse for jordomseiling for lite erfarne seilere. har dere erfaring så kan båten godt være større. produsent  valg bør dere bruke litt tid på men der kan ein god mekler hjelpe dere. + egen resurg på nettet .

mvh

B.Stensletten

Supert svar! Vi er i kontakt med YD Yatch nå, og han virker veldig hjelpsom. Vi var mer på tanken om en 35-36ft vi. Med tanke på havneavgifter mm. Tror du kanskje dette blir en for liten båt? Har ikke for mye erfaring med dette, og har aldri eid en selbåt selv. Fruen er relativt opptatt av komfort, så kanskje ikke en 39ft hadde vært dumt? Er ikke lett dette her.

Mvh Andreas Rist

hei du får hilse til yannis vi skal ned til hellas i sommer og seile der i 2 uker vi har ikkje solgt vår båt i norge enda så det blir vell noen turer til våren.. Ang størrelse så vil det gå greit med 35-36 fot også . Vær flinke til og bruke vær data å ungå for dårligt vær. Grib.us  er eit must å ha dersom dere skal ha pc ombord ,her kan det lastes ned værdata ganske nøyaktig for 7 dager fram i tid.world wide.Snitt størrelse på båter som krysset atlanteren var for noen år siden 28-30 fot. men den har nok godt opp noe dei siste åra. Pg sterk krone kurs mot euro så får man mye båt for pengene ,Prøv å få tak i ein båt med Yanmar motor den har mye lengre intervaller på oljeskift en volvo.Styr også unna båter som er herpet det er mange av dei i Hellas.få noen av dei tidligere Jordomseilerene til og tipse dere med utstyr etc mye info og finne på reisebrevene deres. tenk litt på båt som ikkje er for treg å seile eks Bavaria da dere skal seile langt så er det ein fordel med gode seil egenskaper.

lykke til

B.Stensletten

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår