by morteng on 15 Feb 2008, 15:49

I fjor seilte jeg sammen med noen venner rundt Atlanteren med båten Ida, se evt. http://www.vindfang.net. Nå har det seg sånn at utferdslysten ikke ble helt temmet, så det frister å gjenta suksessen, men samtidig å heve lista litt: Det hadde blant annet vært veldig spennende å prøve å seile gjennom Russland fra Hvitehavet til Svartehavet. Det skal visst være mulig, i hvertfall i teorien, se blant annet http://www.worldcanals.com/english/russia.html. Men jeg finner ingen informasjon om noen som har gjort dette tidligere. Det er jo på ingen måte en nødvendighet at noen skal ha gjort det samme før, men dersom det er noen som har gjort det, kunne det være interessant å høre hvordan en slik tur foreløper i praksis. Er det noen som kjenner til noen som har gjennomført denne passeringen?
Hilsen Morten morteng

Svar:
by johanp on 26 Feb 2008, 16:29

Seilte den delen av vannveiene som går mellom Østersjøen og Kvitsjøen (St. Petersburg til Belomorsk), sommer 2003, med "Christiania". Ingen større problemer, krevde en del papirarbeid i forkant og en del interessant russisk håndtering underveis. Skrev artikkel for Seilas (2-2004), og også noe for bladet RedningsSkøyta (http://www.redningsselskapet.no/binary/2407/file) som bør ha en del praktisk informasjon, inklusive våre russiske kontakter. Har hørt at det ble vanskeligere å få seilingsstillatelse for utlendinger fra og med 2005, og kjenner til en norsk båt som da ikke fikk tillatelse, men dette kan godt ha blitt greiere igjen.

Det er mulig å seile helt gjennom hele veien sørover også (helt fram til Middelhavet), møtte i hvertfall russere som har gjort det. Har hørt om vestlige folk som har gått den ruta også, men kommer ikke på navn eller lignende i farta, men det bør være mulig å finne noe info på nett.
Rent teknisk er det sannsynligvis en stor fordel å få lagt ned masta - så vidt jeg husker er det en 12 meters standard - er man høyere enn dette er det en del broer som må åpnes og det er det mye styr med.
Har selv tenkt at den "lange ruta" må være en morsom tur å gjøre - nok en del lange monotone strekk for motor - men vel verdt det i så spesielle land og farvann. Og - som alltid - en fordel med god tid.

Beste hilsen, Johan J. Petersenjohanp

Svar:
by morteng on 27 Feb 2008, 14:40

Takk skal du ha! Det høres morsomt ut, litt motor kan man alltids leve med hvis belønningen er god. Og det du sier om god tid stemmer jo alltid Jeg så forresten Berserkdokumentaren for noen dager siden, og der fortelles det om kanalpassering mot Svartehavet: De sier at kanalene er militære, derfor må det søkes om tillatelse noen måneder i forveien. De sier at det skal være nok å søke, men i praksis kan det jo hende at det er litt mer tungvint enn som så, spesielt når man faktisk ankommer

Visninger: 740

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hvordan gikk det med kanalseiling gjenom russland??? Tenkte og ta turen selv. har du noen tips??

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår