by Bornfree on 30 Aug 2008, 15:24

Vi er så langt to gutter som fristes av tanken av en lenger seilase. Pga studier og økonomi vil det ikke bli aktuelt å reise før årskifte 09/10, men dette gir oss også en god anledning til å sette oss litt inn i ting å spare opp til en reise.

Vi er 20 år og er ikke seilvante i det hele tatt. Vi har ingen eller veldig liten erfaring med seiling, men dette er også litt av spenningen. Noe må vi jo helt klart lære oss, men har planer om å lære det meste underveis. Planen er å være ute i ca et år og ha 3 pers totalt med, eventuelt 4 stk enkelte deler av seilasen.
Vi er som sagt helt i start fasen av dette, så litt hjelp med planlegging og tipps settes stor pris på. Alt av informasjon som kan være nødvendig tas imot:)

Noen konkrete spørsmål har jeg, håper jeg får svar..

Hva slags båt vil være å annbefale til en slik reise? Hva bør jeg se etter i en seilbåt som skal tåle og fungere best mulig som hjem for 3 gutter i altslags vær et års tid?
Har sett på div. seile programmer på tv ink. berserk II og ser at noen klarer seg med 27 fot på 3-4 pers, hva er å annbefale av saklig størelse? Vi er ikke så veldig nøye på dette, men hva er minimum eller annbefalt tatt pris i betrakning.
Den bør helst ikke overskride en sum på 120 000.

Hvor mye bør man ha i ''lomme penger'' for et års tid på båt rundtomkring i verden (minimum, ca)?

Tidspunkt å reise fra norge? Vil tro at sommeren er best, men da er vi nødt og vente et ekstra halv år. Noen som har gode erfaringer med og reise i andre årstider, f.eks vår-sen vinter?

Vi har ingen nøyaktig plan om hvor eller bestemt rute vi skal seile. Jeg ønsker heller ikke det, tror noe av sjarmen er ''å reise ditt vinden blåser'', men sørover blir hverfall rettningen i første omgang. Noen steder/ruter det er et ''must'' å få med seg?

Hva slags utstyr må man ha til en slik langtur, lektronisk, generelt utsyr, nød utstyr osv? Ca pris på det viktigste..

Håper på mye respons ettersom det jeg plukker opp her vil helt sikkert bli tatt med i planleggingen og bety mye for reisen. Skriv gjerne ned annbefalninger og annet jeg kunne trenge å vite av info.

Takk.
Mvh BornfreeBornfree

Svar:
by kjell72 on 02 Sep 2008, 09:32

1. Erfaring
Ikke nødvendigvis det viktigste men det er lurt og lære så mye en kan. Bli med lokale seilregattaer ol. hjelper godt for de seiler 'hardt' og da lærer en mye om grenser. På tur er det mer snakk om og seile 'sikkert' og ta det med ro men som sagt grenser ol. er viktig. Enda viktigere er egentlig og lære og takle dårlig vær. Les og lær om reving av seil, drivanker og legge seg bi (hive to). Jeg likte best og sette et stort drivanker for baugen med 3Xbåtlengden med tau. Dette gjorde at jeg kunne legge meg og trengte ikke tenke på og styre.

2. Båt.
Båt for 3 personer er som du sa selv opp til dere selv. I din prisklasse må du nok gå for en eldre båt og det er like bra da styrken er like viktig som farten på langtur. Jeg hadde en 29 foter og vi var av og til 3 personer. Det ble litt kaos men gjorde ingen ting da opplevelsene veide opp for problemene. Hadde satset på 32-36 skulle jeg gjort det igjen.

3. Hvor skal en seile
Med lite budsjett til båt, relativ liten tid og begrenset erfaring så hadde jeg reist til usa eller Trinidad & Tobago og kjøpt båt der. Det er mye billigere og kjøpe båt i usa eller karibien, spesiellt nå med lav dollar. I tillegg så får dere mye mer tid til og seile der hvor det er fint og seile. Det er ingen problem og bruke ett år i karibien. I orkansesongen (Nå) så kan dere seile til Venezuela, columbia, panama og mexico for så og ta resten i den 'sikre' sesongen.

4. Utstyr,
Min liste over 'must' ville sett noenlunne sånn ut: Epirb, Redningsflåte, Drivanker (type fallskjerm beregnet på og ha i baugen).

5. Penger.
Penger er kjekt og ha. En bruker vel det en klarer og skrape sammen og en stiller nok forbruket inn litt deretter også. 3 mann i en båt er ikke alltid lett så 1 kan fort hoppe av og da er der bare 2 igjen til og betale for galskapen. (ta høyde for det). Det koster mest i begynnelsen, og det koster skjorta hvis en skal prøve og ha alt 100% hele tiden. Hvis en er mer enn 1 person så kan en klare seg med gammel båt og godt pågangsmot med ca. 6000 Kr. i mnd. En vil da kunne ha det gøy men ikke ha råd til for mye båtproblemer.

Hvem slenger ut alle disse påstandene?
Jeg reiste til Trinidad & Tobago og kjøpte en 29 fot's båt for 150.000. Den brukte jeg to og et halvt år på og seile til New Caledonia (ved Australia). Jeg kunne ikke seile i det hele tatt når jeg satte av sted og jeg hadde begrenset budsjett. Les mer om min tur på min hjemmeside http://www.trafficated.com


Lykke til med drømmen, håper det blir virkelighet.
Kjell Otto Stave

Visninger: 89

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2019   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår