Heisann godtfolk og annet sjøpakk;)

Tenker ta turen fra karibien til Europa med båten i sommersesongen 2010, med start fra Trinidad nå i April. Hvordan er vindene og sjøen fra Juni til August vanligvis i denne perioden? Noen med erfaring som kan tilby litt info?

Det blir nok via Azorene og har hørt at det er motvind, noe som ikke fenger så deilig i hodet mitt;) hahaha

Har tidligere seilt over fra kapp verde til brasil, og i patagonia med runding av kapp horn, så erfaringen er på plass.

~claus

Visninger: 227

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Claus

Jeg (og et par til) kommer til å reise fra Bahamas den 9 april med kurs for Azorene vi og. Det jeg har hørt av flere som har gjort samme turen tidligere år har fortalt alle mulige scenariorer. Alt fra gå så langt nord som mulig til gå rett over. Jeg tror min konklusjon så "tidlig" på året er at det beste er å gå den ruten som føles mest behagelig for både båt og mannskap, så lenge det går østover.. Flere jeg har snakket med sier at vi kan oppleve medvind/slør hele veien men også møte noen dager med motvind.. Kanskje vi sees på Azorene!! God tur!! og lykke til med vind og bølge retning!!
Heisann Ole Petter!
Og takk for svaret! Har du hørt om hvilken kompassretning vinden kommer fra da? Jeg trodde det var mye motvind (Nordøst) jeg, men hvis man drar langt nok nord vil det kanskje bli mer sydvestlig vind da? Interessant å vite :)

nb. Det er forresten El ninjo år i år hører jeg fra en svensk seiler i panama, så vind-strøm systemer kan være litt i utakt. Noen som vet om følgene dette får i atlanteren vanligvis?

God tur til deg og dere, håper Neptun er i godt humør og at dere får en behagelig tur :)

~claus~
Slik det ser ut nå ser det ut som den er stabilt nord-nordøst opp til ca 30N. ref www.passageweather.com. Har brukt den mye det siste året og sett at vindretning stemmer ofte på timen men ofte (nesten alltid) er styrken for svak.. Vi har også hørt at det ligger an til et heftig orkan år i år. Mange lokale har sagt at ofte når det er vulkan utbrudd, jordskjelv og veldig tørt så kommer det orkaner i orkansesongen. Jeg vet ikke nok om meteorologi til å mene noe om det. Jeg trodde bare at de fleste orkaner kom fra Afrika over Atlanteren og ikke vet jeg hvordan en orkan vet at det har vært tørke, jordskjelv og utbrudd i Karibien.. he he Det eneste jeg har skjønt fra gamle veteraner er at det er ikke en sesong som er lik i Karibien eller Atlanteren.. Litt sånn som været hjemme tenker jeg. Egner seg best som samtale emne da det på en måte blir som det blir uansett.. God tur og lykke til mad Neptunsluner dere og!
Vil tro at det ligger ann til flere orkaner enn vanlig ja, med el ninjo år. For da er overflatevannet flere grader varmere enn normalt og det er jo varmen som er grunnen til at orkaner starter til å begynne med. Så det kan nok være smart å være tidlig ute =)

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2020   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår