Jeg planlegger budsjett og proviantering for min langtur, og jeg lurer på om noen har erfaring med fiske på overfart over Atlanteren og i Stillehavet. Hvis man til enhver tid har snøre ute underveis - er det da, erfaringsmessig, mye fisk å få? Jeg tar gjerne imot det folk måtte ha av erfaring og synspunkter på forskjellige metoder. Hilsen en som er glad i fisk.

Visninger: 606

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Du bruker fort mer penger på fiskeutstyr enn du sparer på den fisken du spiser.

Av og til får du en fisk om dagen og av og til en fisk i uka elle hver annen uke.

Selv fisket jeg med billig utstyr. En gummistrikk som strekkavlaster og tykk sene. Plastblekksprut i enden.

Hei!

Jeg tror Karl Even seilte i Atlanterhavet, stemmer ikke det Karl Even? Der er jeg enig med ham, det kan gå flere dager uten fisk. I Stillehavet derimot, dro vi 20 - 30 kilo fisk i gjennomsnitt hver dag. Heng opp kjøttet til tørk (lettsaltet) mens du er til sjøs, og du får verdens neste tørrfisk; perfekt til både beersnack og til å lage mat av (klippfiskgryte, bacalao m.m.).

Jeg var ute for åtte år siden; hører imidlertid at fisket har blitt noe dårligere dessverre, men Stillehavet er fortsatt et godt matfat ;-)

Morten
Ps! Dra inn snøret om natten; da får du stort sett bare hai og utrydningstruede slangemakrell på kroken - og det vil vi jo ikke...

Vi brukte en gammel, solid fiskestang med en svær snelle av eldre modell. Bruk tynn wire som fortom, dobbel krok og gummiblekksprut.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår