Hvilke erfaringer har seilere gjort seg med ulike kartprogrammer for PC?

Hva er pluss?

Hva er minus?

Mottar alle tilbakemeldinger med takk :)

Visninger: 781

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Synes at iPad klart funke fint navionics å så er de billige.
Det er lett å legge opp rute, triks er å gøre ruten motsatt vej.
Da kan du fjerne undervejs å se kor langt du har igen. Negativt er at den som viser kor du er og hvor fort du kjøre ligger noe etter er lit tregt , men ikke så tregt at det har noe sor betydning.
Kart

Hei, vi bruker oversiktkart på papir og en smarttelefon med appen Navionics. All planlegging gjør vi på papirkartene, og bruker mobilen som fasit på hvor vi akkurat er.

En pc er sikkert greit, men da med en inverter og Pc program til ca. 1600.- og en USB-gps...

Billigere og mer pålitelig med en liten smarttelefon/nettbrett. Vel å merke at du har en liten ladestasjon til denne ombord:)

http://www.nautiskfritid.no/Nettbutikk/Sjoekart/Svenske-sjoekart/Ky...

Jeg har vært veldig konservativ og aldrig reist uten papirkart tidligere. I fjor gjorde jeg et unntak og reiste i fra telemark med Tromsø som destinasjon med kun elektroniske kart. Jeg hadde et par gamle pc-er med installert c-map på og en I-pad med Navionics sine kart på. Begge virker fint, men I-pad er veldig bruker venlig og bra til navigasjon ombord. Jeg var skeptisk i begynnelsen men innen jeg kom til Bergen brukte jeg i praksis kun Ipad og Navionics sine kart hele resten av turen nesten hele norske kysten opp og ned. Når vi vet at kartene koster under fem hundre kroner, så blir det et veldig bra alternativ. Jeg kjøpte riktig nok en beskyttelse for min I-pad slik at den tålte litt sjøsprøyt. Vi drar på en rundtur på et drøyt år i fra sommeren med Caribia som mål og tenker å bruke noe av de samme kart løsningene på denne turen. Vi vil selfølgelig ha flere elektoniske backup, men de tar veldig mye mindre plass en papirkart.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår