by henrikpa on 28 Apr 2008, 22:08

Vi er en gjeng studenter som planlegger en tur i stillehavet 2009/2010. Og lurer på når på året det er mest ideelt og seile fra panama til fransk polynesia. Særlig med tanke på vær og vind, men også andre faktorer hvis det er noen. Ps kommer sikkert fler spørsmål etterhvert, men trenger først å vite når vi skal dra.

Mvh Henrikhenrikpa

Svar:
by kjell72 on 08 May 2008, 19:51

Henrik

Den beste boken om planlegning er av Jimmy Cornell og heter World Cruising Guides. Den tar for seg hele verden og gir svar på ALT om sesonger, vær, vind og beste årstider for hele Verden. Skal banne på at du finner den i minst 50% av alle langseilerbåter. Jimmy har også hjemmeside med masse info. http://www.noonsite.com

Når det gjelder turen du snakker om:

* Der er orkanfare (og dårlig vær) mellom Polynesia og Australia ifra desember til april. Dette gjør at en ikke ønsker og ankomme Polynesia i denne tiden. (om man skal videre etter kort tid)
* 'Normalt' så reiser man fra Panama i Januar eller Februar pga overnevnte men dette kommer veldig ann på hvor lang tid dere har eller hva dere ønsker, jeg reiste i mai og ble en hel orkansesong i Polynesia (6 mnd) i stedet for å haste videre pga vær og vind. (Skal du gjennom Panamakanalen så er der nå litt kø så en må booke tidlig)

'Vis meg en seiler som aldri har gått på grunn så viser du meg en løgner'

http://www.trafficated.com
Kjell

Visninger: 150

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2019   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår