Hei.

Jeg har nå begynt iverksetting av planlegging av jordomseiling.

Er VELDIG i planlegging samt sparings delen. Planen min er om 3-5 år. Alt ettersom

hvor flink jeg er spare mm..

 

Det som er greien er at jeg må få tak i en båt. Selv håper jeg det finnes en 30fot (Helst ikke mindre)

til mellom 3-500 000,-Nok.. Jeg har veldig liten peiling på båt og hva type. (vurderer mulighet for å kjøpe i utlandet når jeg ser at www.allboats.com virker som en bra side med stort utvalg.

 

eneste jeg vet om er Hellberg rassy og Najad. (dette pga. har hørt om det før pluss vært med seile en Hellberg rassy... )

Personlig føler jeg at eldre båter er "bedre" enn masse produserte båter som lages nå til dags. Så alder er ikke noe problem. Planen er å gjøre den klar til jordomseiling. Så trenger ikke være full spekket med utstyr..

 

Er det noen der ute som kan skrive rett og slett en liste?

Hva er gode stabile, litt romslige båter.. Erfaringer, osv osv.

Jeg tar alt imot meg åpne armer..

 

Håper dere kan hjelpe meg.. 

Visninger: 5012

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei

 

Jeg har en Pacific 30, canadisk bygd seilbåt. Jeg og min kone seilte nord atlanteren rundt i 2006/07. Hjemturen gikk via USA, Canada,Grønland, Island. Alle eiere av båten har vært på langtur med båten. Det er behov for noe oppgradering av båten, den vil bli solgt med mye utstyr (for en rimelig pris) for langtur blandt annet vindror, radar, redningsflåte, autopilot osv.  Dersom dette er av interresse kan du sende meg en mail og få link til hjemmesiden vår fra turen og mer informasjon.

capajohan@yahoo.no

Hei Preben

Jeg sender deg gjerne en email med min mening, men det finnes like mange meninger som det finnes seilere saa ta alt med en klype salt. Her er en link i det minste som kanskje hjelper litt.

http://www.mahina.com/cruise.html

Vi endte opp med en selvbygget tysk staal baat fra 1991 og er godt fornoeyd med det.

Hilsen Espen (sandvikespen@gmail.com)

Hei.

Som skrevet her på siden, det finnes sikkert like mange svar som seilere.

Selv har jeg foretrukket en modell fra Colin Archer, en langkjølet og stødig båt, i ferrocement. Et materiale det sikker er mange meninger om, men jeg finner det vel egnet til langturbåt(er) Se på linken www.ferroboat.com

Og båter i dette materialt er urolig rimelige i forhold til kvalitet og størrelse.

 

Lykke til.

Hei Asbjørn og Preben!

Riktig link er : http://www.ferrocement.org/

 

Jeg driver å totalrestaurerer en colin archer ferrocement båt pr. d.d selv ;)

Hei,

Hvorfor ikke satse på å få med deg flere mennesker og dra på tur med en stor båt.

Trolldans er til salgs...:-)

se finn.no og søk på trolldans

Hei!

 

Vurder min båt som ligger på "Båt til salgs" her.

Praktisk og meget god sjøbåt som jeg har erfart i all slags vær og bodd sammenhengende i i 14 mnd.

Odd-Rune Lilleskare

Vurdert katamaran eller trimaran?

Hejsan,

Helt rätt du kan finna en äldre båt. Skall du ut i öppna havet så en med V-format skrov 33.35 fot och lång kjöl. Eventuellt fena.  Skall du in i Medelhavet så får du se till att ha en bra motor.(80% motor, 20% segel). Jag har en välutrustad båt. En utrustning som jag inte har behövt. Karta och kompass är tillräckligt. Folk har så mycket skit på sina båtar. Tre rev på storen och nya seget. Allt finns att köpa på turen. Det som är jobbigt med segling på längre sträckor är tröttheten. Vidare så måste du hela tiden ha framfart. Nackdelen är också att du inte kan parkera båten när du mår pyton. Uthållighet.   Lycka till

Den svaga länken är besättningen. Båten ordnar sig alltid.

Hei. Skal du ha en båt som ikke koster en formue hver gang du er i land (havneutgifter) så bør du ikke gå opp til de større typer seilbåt. Men skulle jeg planlegge en tur for en person så hadde jeg kommet til og kjøpe båt i Norge mye enklere og bedre mulighet for og kontrollere båten ved kjøp. Aktuelle båt typer er Mikkel, comfort og Alo.

Jeg hadde tenkt selv å reise på jordomseiling, men er litt usikker når dette kan bli aktuelt, Seilte alene igjennom Biskya alene i 2009 med en Mikkel 30. Mange har seilt jorden med denne type.

 

Er det noe annet kan du ringe 96200193

finner du en Kings Cruiser 33 med motor av nyere dato så løp og kjøp:)
Hei, se etter båter tegnet av Bill Dixon og Robert Perry, på Yachtworld.com 
Det kan være lurt å se utenfor landets grenser . England eller USA
USA. Plukk ut noen å følg med over tid på nett. Du har god tid til å skaffe båt. Dette gjelder spesiellt dersom det å starte i Norge ikke er det viktigste. Lykke til uannsett

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår