Hei. Jeg er en ung mann på 27 som nylig har avsluttet en lang idrettskarriere, og er svært lysten på nye utfordringer. Jeg har en del kamerater som har vært på lange turer (kahleesi 14/15 og nå solskinnsgutta, hvis noen kjenner til de) Jeg har vokst opp med båt, men jeg har ikke mye seilerfaring. Planen min er en tur på 2-3 år. For det meste alene, men med 1-2 pers i tillegg til meg på de lengste etappene. Jeg tenker å kjøpe båt, bruke 1 1/2 - 2 år på trening og klargjøring, for så å dra. Ca budsjett på båt før alt utstyr er opp til 650'. Den må enkelt håndteres alene. Har dere noen gode forslag?
Erik

Visninger: 466

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Har et bra båtprosjekt til deg vis du er inntresert, havseiler på 33 fot.

Ta kontakt på mail roareidepedersen@yahoo.no

Ai ai, dette smaker det fugl av! Med et slikt budsjett er det bare å velge og vrake!

Anbefalt størrelse, spør du meg, er fra 27-28 fot opp til ca 40. Med 2-3 personer ombord og en del også i form av soloseilas, holder det i massevis. Jeg ville vurdert en båt fra 80-90-tallet, det ligger flust av dem ute for mindre enn halvparten av ditt budsjett, og så brukt tilsvarende på utrustning/istandsetting. Fins ikke bedre måte å bli kjent med båten på. Kritiske momenter er maskin, el-anlegg, stående og løpende rigg, seil, samt at skroget er fritt for plastpest. Resten er stort sett nice-to-have.

Mange på din alder går for Albin Vega (27 fot), den har nærmest kultstatus. Personlig går jeg god for Willing 31. Se finn.no. 

Lykke til!

Mvh Jan

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår